Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΟΥΤΕ ΜΑΧΕΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΛΕΜΟΣ... + video




Μετά τη σημερινή μέρα σίγουρα κάποιοι στεναχωρήθηκαν. Αυτοί που ονειρεύονταν μάχες σώμα με σώμα, χρήση χημικών διαλυμάτων, θύματα και καταστροφές των εγκαταστάσεων της KAVALA OIL, έπεσαν έξω. Τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Σε κλίμα ήρεμο και ειρηνικό, όπως δήλωνε άλλωστε ο πρόεδρος της KAVALA OIL, όλα θύμιζαν μια καθημερινή ημέρα λειτουργίας του εργοστασίου. Τα ΜΑΤ και οι δυο ντουζίνες σεκιουριτάδες έμειναν σε μακρινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της Ν.Καρβάλης.




video: Ena Channel


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Έλευση των εκπροσώπων της Ενεργειακής στις εγκαταστάσεις

Οι εκπρόσωποι της Ενεργειακής Αιγαίου κατέφθασαν στην Πύλη του εργοστασίου γύρω στις 11 το πρωί, συνοδευόμενοι από την διοίκηση της Αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας. Στο σημείο εκείνο τους υποδέχθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της πύλης, ο οποίος απαγόρευσε την είσοδο σε έναν εκ των τεσσάρων εκπροσώπων της Ενεργειακής. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας μέχρι 3 άτομα μπορούν να συμμετέχουν σε Γενική Συνέλευση, κάτι που ενόχλησε την αντιπροσωπεία της Ενεργειακής. 

Οι εκπρόσωποι εκτός εργοστασίου - Συζητήσεις με την διοίκηση της αστυνομίας


Η διαδικασία καθυστερούσε, κάτι που ανάγκασε τον πρόεδρο της KAVALA OIL Βαγγέλη Παππά να καταφθάσει στην πύλη του εργοστασίου και να ζητήσει εξηγήσεις. Αφού ενημερώθηκε για τις προθέσεις της Ενεργειακής Αιγαίου, συνομίλησε τηλεφωνικώς με την εισαγγελία Καβάλας, η οποία απαγόρευσε την είσοδο του τέταρτου εκπροσώπου.

Το τηλεφώνημα με την εισαγγελέα


Έτσι, οι τρεις (σύμφωνα με το καταστατικό) εκπρόσωποι της Ενεργειακής Αιγαίου (Μαθιός Ρήγας, Πάνος Μπένος & Επαμεινώνδας Λαμπαδάριος) εισήλθαν χωρίς άλλα προβλήματα στις εγκαταστάσεις της KAVALA OIL, για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης. Εκεί συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να συνεχιστεί εκ νέου η μεταξύ τους συνεργασία, αφού πρώτα ξεκαθαριστούν δυο βασικά θέματα: Η εξόφληση των χρεών και η δυνατότητα ορθολογικής επένδυσης στο πεδίο «Ε». Η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για τις 10 Μαΐου, ενώ μέχρι τότε και ειδικότερα για τις επόμενες 10 ημέρες από σήμερα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, αποφεύγοντας αμφότεροι τα Μέσα Ενημέρωσης.





                                 ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η KAVALA OIL μένοντας σταθερή στις αξίες που είχε απέναντι στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, κρατώντας έναν ήπιο και ταυτόχρονα ακέραιο χαρακτήρα, έθεσε δυο κεντρικούς πυλώνες πριν οποιαδήποτε νέα συνεργασία: Την εξόφληση όλων των χρεών & την διασφάλιση του μέλλοντος, δηλαδή το κοίτασμα Ε, μέσα από το οποίο θα εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η οικονομική τόνωση της τοπικής κοινωνίας για τα επόμενα χρόνια.



ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Οι δημοσιογράφοι παρέμειναν εκτός εγκαταστάσεων
 
Οι δημοσιογράφοι που είχαν φθάσει από πολύ νωρίς, καθώς και οι λιγοστοί αστυνομικοί παρέμειναν έξω από την πύλη των εγκαταστάσεων, καθ'όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και της Γενικής Συνέλευσης.

Η συζήτηση των δυο μερών (KAVALA OIL - Ενεργειακής) διήρκεσε περίπου μισή ώρα.


Μαθιός Ρήγας - Βαγγέλης Παππάς


Οι εκπρόσωποι της Ενεργειακής και ο πρόεδρος της  KAVALA OIL περπάτησαν μαζί μέχρι την κεντρική πύλη κι έπειτα ως τα γραφεία της KAVALA OIL, όπου πραγματοποιήθηκε η μεταξύ τους συζήτηση. Μετά τη λήξη της συζήτησης και πάλι περπατώντας μαζί, οδηγήθηκαν στην έξοδο των εγκαταστάσεων.  













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου