Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Μία περίπου ώρα διήρκεσε  το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, το αίτημα της KAVALA OIL, για έκδοση προσωρινής διαταγής
ώστε να μην πουληθεί από την Ενεργειακή Αιγαίου, το πετρέλαιο που βρίσκεται στις δεξαμενές των χερσαίων εγκαταστάσεων στη Νέα Καρβάλη. Σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα μίλησαν κυρίως δικηγόροι, αλλά και μάρτυρες που προτάθηκαν κι από τις δύο πλευρές.

Ειδικότερα κατέθεσε ο οικονομικός διευθυντής της Ενεργειακής Αιγαίου Πάνος Μπένος, ο λογιστής της Καβάλα Oil Θόδωρος Μόδης, δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της KAVALA OIL, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Μανόλης Κελαϊδάκης. Η KAVALA OIL στη διαδικασία εκπροσωπήθηκε από το συμπολίτη δικηγόρο Αχιλλέα Μέγα. Δύο δικηγόροι από την Αθήνα και ο συμπολίτης δικηγόρος Παύλος Γκουρτζής εκπροσώπησαν την Ενεργειακή Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του δικαστηρίου Κυριακούλα Σαραντούδα, έκανε πολλές ερωτήσεις και στους δικηγόρους και στους μάρτυρες, για να καταλάβει την ουσία της οικονομικής διαφοράς. Είπε στους διάδικους ότι η απόφαση επί του αιτήματος της KAVALA OIL θα εκδοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

Μετά τη συζήτηση της υπόθεσης, έξω από το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη, ο Μανόλης Κελαϊδάκης φανερά εκνευρισμένος είπε στους δημοσιογράφους ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι εκπρόσωποι της Ενεργειακής Αιγαίου, έδωσαν την εικόνα μίας εταιρίας που έχει πληρώσει τα πάντα και δεν οφείλει τίποτα σε κανένα στην Καβάλα. Όπως είπε αυτό προσπαθούν να το εμφανίσουν στην πρόεδρο του δικαστηρίου, με λογιστικά τρυκ, ώστε να δείξουν ότι η Ενεργειακή δεν χρωστά, ούτε στην τοπική αγορά, ούτε καν στους εργαζόμενους.

Ο κ. Κελαϊδάκης ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης, είπε στους δημοσιογράφους ότι παρόμοιες δίκες θα γίνουν κι άλλες, από δω και πέρα με πρωτοβουλία της KAVALA OIL.
Στο δικαστήριο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί, αρκετοί εργαζόμενοι της KAVALA OIL, που έμειναν στο ισόγειο του κτηρίου και δε δημιούργησαν κανένα πρόβλημα είτε με τους αστυνομικούς, είτε με τους εκπροσώπους της Ενεργειακής Αιγαίου.
Η αστυνομική δύναμη ήταν διακριτική. Οι εκπρόσωποι της Ενεργειακής Αιγαίου ήταν συνεχώς φρουρούμενοι, είχαν δηλαδή, όπου κι αν κινούνταν μέσα στο δικαστήριο της Καβάλας, πίσω τους, άνδρες του τμήματος ασφαλείας.



Πηγή: proininews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου