Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΘΟΔΩΡΕ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ. ΤΩΡΑ; ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΞΑΝΑ!


Κακά τα ψέματα, το θέμα των πετρελαίων και της KAVALA OIL πουλάει. Όλες αυτές τις ημέρες του Moratorium μεταξύ των δυο εταιριών, οι περισσότερες εφημερίδες της πόλης σέβονται την συμφωνία αυτή και κρατούν μια απόμακρη και τυπική στάση, μέχρι οι δυο πλευρές να ανακοινώσουν την απόφασή τους.


Σε κάποιους όμως, που είχαν συνηθίσει να ασχολούνται με την KAVALA OIL κατά ποσοστό 90% επί των θεμάτων τους, έχει κακοφανεί αυτή η σιγή δηλώσεων! Τι να γράψουν μπας και  πουλήσουν κανένα φύλλο; Οι εφημερίδες της πόλης είναι πολλές, ο ανταγωνισμός μεγάλος, η "πίτα" όμως συγκεκριμένη! Η λύση: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!

Τις τελευταίες ημέρες, οι γνωστοί "έγκριτοι" τοπικοί ρεπόρτερ, δίνουν ρεσιτάλ παραπληροφόρησης! Σκαρφίζονται χίλια δυο σενάρια προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον –αρχικά των εργαζομένων- και έπειτα του κόσμου της Καβάλας. Η προπαγάνδα πάντα πουλούσε και πάντα θα πουλάει. 

Σενάρια συνομωσίας, αποκυήματα της φαντασίας τους, εικασίες, φανταστικές "αποκλειστικές πληροφορίες", ένα θέατρο του παραλόγου!  Τι άλλο θα ακούσουμε πια ; Πόσο χαμηλά θα πέσουν για να τους προσέξει κάποιος ;

 
Το θέμα είναι να καταλάβουμε όλοι ότι ο μόνος τρόπος να τους αντιμετωπίσουμε είναι η απόρριψη. Αγοράζοντας την εφημερίδα της παραπληροφόρησης, αυτομάτως της δίνουμε αξία. Ακούγοντας τον ραδιοφωνικό σταθμό της στοχευόμενης προπαγάνδας, του δίνουμε δύναμη. 



Όταν ο κόσμος της Καβάλας αντιληφθεί ότι το δυνατότερο όπλο του είναι οι επιλογές του, τότε όλα αυτά τα ανόητα παπαγαλάκια θα σταματήσουν να ξεστομίζουν βρωμιές και στο χώρο θα παραμείνουν οι πραγματικοί δημοσιογράφοι. Αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους χωρίς αυτεπαίνους και διθυραμβικές αυτοκριτικές! 

Τρομάρα τους!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου