Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ;


Τι συμβαίνει με τα ΤΕΙ Καβάλας;

Γιατί έχουν ξεσηκωθεί οι φοιτητές μας;

 Γιατί μέχρι και σήμερα το ΤΕΙ

βρίσκεται υπό κατάληψη;

  

     Με τη νέα λαμπρή ιδέα της τρικομματικής κυβέρνησης και το νέο «ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ», το ΤΕΙ της Καβάλας δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα! Τμήματα συγχωνεύονται, πτυχία αλλάζουν τίτλους, μοναδικά προνόμια καταργούνται. Οι φοιτητές σε απόγνωση!

    Είναι άραγε συνταγματικό και ηθικό να αλλάζεις τα σχέδια και τα όνειρα χιλιάδων παιδιών;  Οι φοιτητές που κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων έχουν επιλέξει συγκεκριμένες σχολές, δέχονται το "χτύπημα" από το δόρυ της "Αθηνάς" και καλούνται να αλλάξουν ρότα. Με άλλα όνειρα εγγράφηκαν σε μια σχολή, έχοντας στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο τίτλο σπουδών και με άλλο πτυχίο θα αποφοιτήσουν! Παράλογο; 
  

Τι είναι όμως το περιβόητο "σχέδιο ΑΘΗΝΑ" ;

    Το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» είναι η νέα προσπάθεια αναδιάρθρωσης του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας. Ο σχεδιασμός και οργάνωση του project αυτού, ανατέθηκε σε ιδιώτη, και μάλιστα ιδιοκτήτη κολλεγίου και ΙΕΚ, με αμοιβή όπως έχει διαρρεύσει περίπου 130.000€ ! Το σχέδιο αυτό, που φέρνει τα πάνω κάτω στον Πανεπιστημιακό και Τεχνολογικό χάρτη της χώρας, είναι ένα νομοσχέδιο που θα περάσει με τη μορφή προεδρικού διατάγματος! Κι αυτό γιατί; Για να μην περάσει προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων.
 
 

Τα ΤΕΙ της Καβάλας συρρικνώνονται όλο και περισσότερο.
  

   Το τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Καβάλας, κατέχει τους υψηλότερους δείκτες απορροφητικότητας των πτυχιούχων του. Διαθέτει επίσης, μέσω των υπαρχόντων τμημάτων ένα μοναδικό προνομίο: Τον συνδυασμό Οικονομικών και Πληροφορικής!

    Αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα το σχέδιο "Αθηνά" τείνει να το εξαφανίσει. Έχει προγραμματιστεί συγχώνευση του τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών, με το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

   Ένα άλλο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει το ΤΕΙ της Καβάλας, είναι η μοναδικότητα 3 τμημάτων. Του τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής, του τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών και του ιδιαιτέρως επίκαιρου αντικειμένου τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού αερίου. Το τελευταίο από τα 3 αυτά τμήματα, σύμφωνα με το σχέδιο "Αθηνά" θα συγχωνευτεί με το τμήμα Μηχανολογίας, το οποίο λειτουργεί ως αυτόνομο τμήμα από το 1975!

   Στεκούμενοι στο σχετικό με την εταιρία μας τμήμα της Τεχνολογίας Πετρελαίου, να επισημάνουμε τη σημαντικότητά και το ρόλο του στα τοπικά, εθνικά και διεθνή δρώμενα. Το τμήμα της Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού αερίου, συνεργαζόμενο άψογα με την KAVALA OIL σε επίπεδο πρακτικής άσκησης των φοιτητών, μετάδοσης τεχνογνωσίας και εμπειρίας, καθώς και απορρόφησης των αποφοίτων του, αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι για την Ελλάδα. Μια Ελλάδα η οποία στοχεύει στην εξόρυξη υδρογονανθράκων σε πολλές περιοχές της χώρας τα επόμενα χρόνια. Μέχρι να έρθει όμως εκείνη η ώρα, η μοναδική πετρελαιοπαραγωγός περιοχή είναι η δική μας, χαρακτηρίζοντας δικαίως την Καβάλα ως "Ενεργειακή πρωτεύουσα της Ελλάδας".

   Η ιστορία της Καβάλας εδώ και τριάντα περίπου χρόνια στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιβάλλει την ύπαρξη ενός αυτόνομου τμήματος σχετικό με τους υδρογονάνθρακες, όπως άλλωστε συνέβαινε μέχρι τώρα.


 

Η στάση των βουλευτών μας
  

   
Οι τέσσερις βουλευτές του Ν.Καβάλας ακολουθώντας και πάλι πιστά την κομματική γραμμή, αρνούνται να βοηθήσουν την πόλη και τα συμφέροντά της. Δεν έχουν το σθένος να πουν «ΟΧΙ» στην ισοπέδωση του μοναδικού και πολύτιμου ΤΕΙ της Καβάλας.






Ας ελπίσουμε για το καλό των σπουδαστών και της πόλης μας να διορθωθούν αυτά τα τραγικά λάθη που σχεδιάζει το Υπουργείο…
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου