Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ νέου Δ.Σ. - Ανακοίνωση

 
Καβάλα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Σήμερα, κατόπιν της υποβολής των παραιτήσεων των μελών του Δ.Σ. της ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E., θυγατρικής της Energean Oil & Gas A.E., πραγματοποιήθηκε η αυτόκλητη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, όπου και εκλέχθηκε το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η συγκρότησή του σε Σώμα είναι η ακόλουθη:



1. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος
2. Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
3. Στάθης Τοπούζογλου, Μέλος
4. Παναγιώτης Μπένος, Μέλος
5. Βλάσσης Σαραντινός, Μέλος
6. Βαγγέλης Παππάς, Μέλος
7. Μανώλης Κελαϊδάκης, Μέλος


Κατά την 1η Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ήδη πραγματοποιήθηκε η πληρωμή του συνόλου της μισθοδοσίας των εργαζομένων από κεφάλαια της μητρικής Energean Oil & Gas. Επιπλέον, επανέλαβε την τήρηση των πρόσφατων δεσμεύσεων για τη διασφάλιση του αύριο συμπεριλαμβανομένων των εξής:

• πώλησης του πετρελαίου που βρίσκεται στις δεξαμενές για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της Εταιρείας

• συμμετοχής στο νέο Δ.Σ. δύο εκλεγμένων εκπροσώπων του Συνεταιρισμού των Εργαζομένων

• παροχής εγγυήσεων προς τα μέλη του απελθόντος Δ.Σ. έναντι οφειλών προς το Δημόσιο

• κατάρτισης του πλάνου για τις ερευνητικές περιοχές εντός της Περιοχής Εκμετάλλευσης Πρίνου βάσει και της επανεπεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων για την αξιολόγηση νέων ερευνητικών στόχων

• προσπάθειας διεκδίκησης του έργου της Υπόγειας Αποθήκης Νότιας Καβάλας μέσω της επίσπευσης της διαγωνιστικής διαδικασίας εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και της εξέλιξης της θυγατρικής στον βασικό βραχίονα στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και μεταφοράς τεχνογνωσίας στις εργασίες πετρελαίου σε οποιαδήποτε περιοχή καταστεί ο Όμιλος ως «Ανάδοχος».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις πρόσφατες διενέξεις που τραυμάτισαν την εικόνα και την αξιοπιστία της ΚΑΒΑΛΑ OIL δημιουργώντας σημαντικές ασυνέπειες στη ροή των εργασιών, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λάθη, παρερμηνείες ή αποκλίσεις από τον στόχο: την παραγωγή πετρελαίου και της προόδου της ΚΑΒΑΛΑ OIL, καθώς μόνο μέσα από αυτή θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες όσων συνέβαλαν στην ομαλοποίηση της κατάστασης, ο Πρόεδρος του νέου Δ.Σ. της ΚΑΒΑΛΑ OIL παρουσίασε τις κατευθυντήριες διοικητικές γραμμές, το επενδυτικό πλάνο της επόμενης 5ετίας εκτίμησης άνω των €120 εκατομμυρίων για την αύξηση της παραγωγής και την αξιοποίηση του Πεδίου Έψιλον, καθώς και της επίτευξη του συνόλου των στόχων της Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο και τέλος, το πλαίσιο χρηματοδότησης.

Στην Νέα Εποχή του Πρίνου – με σαφώς προσδιορισμένο επενδυτικό ορίζοντα βάσει των διατάξεων της εθνικής νομοθεσίας περί υδρογονανθράκων – η ΚΑΒΑΛΑ OIL εισέρχεται με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Ολοκληρώνοντας τις διεργασίες της Συνεδρίασης, τα Μέλη του Δ.Σ. αποδέχθηκαν και συμφώνησαν ομόφωνα ότι προϋπόθεση για την υλοποίηση των επενδύσεων και τη μετάβαση στη Νέα Εποχή αποτελούν οι «εργασιακή ειρήνη αλλά και η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την επίτευξη του κοινού στόχου: την αύξηση της παραγωγής μέσα από ορθολογικές επενδύσεις και τη βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας της Εταιρείας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου