Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ENERGEAN για τα ασφαλιστικά μέτρα της KAVALA OIL




Σε μια κίνηση πανικού,

η Ενεργειακή Αιγαίου

εξέδωσε χθες την παρακάτω

 ανακοίνωση προσπαθώντας

για ακόμη μια φορά

να κερδίσει εντυπώσεις.


 
Την ανακοίνωση υπογράφει η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της εταιρίας, Κατερίνα Βαρσάμη. (είναι η ίδια που κατηγορείται ότι συνομιλούσε απευθείας με το ΥΠΕΚΑ, διορθώνοντας το κείμενο της εισήγησης του κου Πασχαλίδη για την τροποποιητική σύμβαση). 


Η ανακοίνωση η οποία από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίστηκε «επιπέδου Γυμνασίου αν όχι Δημοτικού» φωτογραφίζει μια έντρομη Ενεργειακή, η οποία αμέσως μόλις κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της KAVALA OIL, μάζεψε ό,τι πρόχειρο είχε σε κατηγορίες και τις απέστειλε! Αναφέρεται και πάλι σε νέες προσλήψεις, στον αγωγό αερίου της Ν.Καρβάλης, καθώς και στην διοίκηση της KAVALA OIL, η οποία δεν παραιτείται ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι…


Να υπενθυμίσουμε για πολλοστή στην κα Βαρσάμη και στους προϊσταμένους της ότι:


Οι προσλήψεις γίνονται όπως και πριν, για κάθε λειτουργική θέση που μένει κενή λόγω συνταξιοδότησης του υπάρχοντος προσωπικού. 


Ο αγωγός φυσικού αερίου της Ν.Καρβάλης αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα ετών για την τοπική κοινωνία, το οποίο η Ενεργειακή αγνοεί επιδεικτικά, όπως ακριβώς κάνει και με τα χρέη που έχει στην αγορά της Καβάλας. Όπως έχουμε ξαναπεί, η τοπική κοινωνία ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ την Ενεργειακή. Ειδάλλως θα πλήρωνε τα χρέη και θα ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις της.


Επίσης, η διοίκηση της KAVALA OIL δεν μπορεί να αποχωρήσει αν πρώτα δεν εξοφληθούν όλα τα χρέη από πλευράς Ενεργειακής. Και φυσικά δεν νοείται φόρτωση πετρελαίου στο όνομα της Ενεργειακής, τη στιγμή που υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, προμηθευτές, εργολάβοι, ΙΚΑ, Δημόσιο κλπ.

Να επισημάνουμε ότι η αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής έγινε με σκοπό να μην πωληθεί από την Ενεργειακή το πετρέλαιο που έχει συγκεντρωθεί στις δεξαμενές της Ν.Καρβάλης. Η διαδρομή που θα ακολουθούσε μια τέτοια πώληση θα περνούσε από την Standard Chartered Bank του Λονδίνου (όπου κρατούνται ενέχυρο οι μετοχές της Ενεργειακής), θα δεσμευόταν όλο το υπόλοιπο του δανείου που εκκρεμεί και θα επέστρεφε σ' αυτήν ό,τι απέμενε. Δηλαδή σχεδόν τίποτα! Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Τα χρήματα δεν θα έφταναν ούτε για την πληρωμή των εργαζομένων, ούτε των προμηθευτών, ούτε των εργολάβων ούτε κανενός άλλου πιστωτή. 
Τι θα κέρδιζε όμως η Ενεργειακή; Να πάρει στα χέρια της και πάλι τις ενεχυριασμένες μετοχές από την Αγγλική Τράπεζα. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ - ΜΕΤΟΧΕΣ. Να λοιπόν γιατί βιάζεται τόσο να φορτωθεί το πετρέλαιο και να αλλάξει η διοίκηση της KAVALA OIL. Κάτι που δεν θα συνέβαινε αν υπήρχαν τα "πραγματικά λεφτά" που αναφέρει πως έχει ο κος Ρήγας. Τα "πραγματικά λεφτά" έρχονται μόνο μέσα από το πετρέλαιο της Καβάλας, από πουθενά αλλού.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ενεργειακής:

Χθες, 1η Απριλίου 2013 κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Καβάλα Oil κατά της μητρικής της Εταιρείας, Energean Oil & Gas με στόχο να μην πραγματοποιηθεί η φόρτωση πετρελαίου από την οποία θα πληρωθεί η αγορά της Καβάλας. Η παραφροσύνη αυτή μας ξεπερνά αλλά δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε: Ναι. Ας μην φορτωθεί το πετρέλαιο. Ας μην γίνουν πληρωμές μέχρι να λυθούν όλες οι διαφορές. Ας περιμένουμε. Είναι σαφές ότι η Διοίκηση Παππά, βρισκόμενη σε πανικό, κάνει τα πάντα για να μείνει λίγο ακόμα στην καρέκλα. Επιδίδεται έτσι, σε αλλοπρόσαλλες κινήσεις που δεν δημιουργούν κανένα αποτέλεσμα, ώστε ανενόχλητη: Να προχωρά ακόμα και σήμερα σε νέες αδιαφανείς προσλήψεις χτίζοντας τον προσωπικό της στρατό όπως «διατυμπανίζει» όπου της δοθεί μικρόφωνο ή βήμα. Να παραπλανεί την τοπική κοινωνία με προαναγγελίες έργων που δεν έχει καν τη δικαιοδοσία να κατασκευάσει. Να θεωρεί ότι «ηρωοποιείται», εις βάρος όμως των εργαζομένων, με το να αρνείται να παραιτηθεί για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Να βάζει θηλιά στην Εταιρεία διακινδυνεύοντας τις ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με το ΙΚΑ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, προκαλώντας συλλήψεις για να «δικαιώσει» τον δήθεν «αγώνα» της. Αν τόσο κόπτεται το Δ.Σ. της Καβάλα Oil για τις πληρωμές εργαζομένων και προμηθευτών ας κάνει το αυτονόητο: Ας υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του σήμερα ή ας συγκαλέσει όπως οφείλει την Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 10 Απριλίου για να τελειώνουμε με τους ήρωες και τις ανέξοδες και αναίτιες επαναστάσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου