Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ



Τα «ανοιχτά» θέματα της Ενεργειακής Αιγαίου με την Καβάλα και την Καβάλα Όιλ είναι ήδη γνωστά.
Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι αυτό που γράφαμε χθες στην Πρωινή. Η Ενεργειακή έλαβε επιστολή από τους τοπικούς φορείς, με την οποία της ζητούν να πληρώσει τα χρέη της στους εργαζόμενους και στην αγορά. Η εταιρία του κ. Ρήγα δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει σε αυτή την επιστολή. Σνομπάρισε έτσι όσους της την έστειλαν. Κι αν αυτό το έκανε επειδή δεν ξέρει τι να απαντήσει, το πρόβλημα λύνεται εύκολα. Ας πει ότι είπε στο δικαστήριο προχθές. Ότι δεν χρωστά τίποτα σε κανέναν! Ας στείλει στους βουλευτές, στον δήμαρχο και στον Αντιπεριφερειάρχη τον ισολογισμό του 2011. Αυτόν που παρουσίασε την Τρίτη στην πρόεδρο των Πρωτοδικών.

Στην ίδια διαδικασία η Ενεργειακή αρχικώς προσήλθε με αίτημα αναβολής. Επειδή όμως το αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό, εξετάστηκε η ουσία της υπόθεσης. Εκεί οι εκπρόσωποι της Ενεργειακής έκαναν την έκπληξη. Μηδένισαν το χρέος. Τα πήγαν τόσο καλά που έμαθε τα νέα ο Στουρνάρας. Τώρα τους… καλεί στην Αθήνα για να τους ζητήσει βοήθεια σχετικά με το χρέος της χώρας μας. Όπως φαίνεται έχουν τον τρόπο να το μηδενίσουν κι αυτό.

Κατόπιν τούτου η Ενεργειακή έχει δύο στα δύο. Πρώτα συζητά με υποψήφιους επενδυτές που τους χαρακτηρίζει «φαντάσματα». Μετά δημιουργεί χρέος 30 εκ ευρώ και το εξαφανίζει… Είπαν ότι τέτοια κατορθώματα θα τα ζήλευε ακόμη κι ο Τσακ Νόρις. Και λίγα είπαν. Να μιλάς με… φαντάσματα, να εξαφανίζεις μεγάλα χρέη είναι κάτι που ξεπερνά τον Τσακ Νόρις.

Κάπου εδώ είναι η κατάλληλη στιγμή να θυμηθούμε κάτι που έγινε το 2011. Τότε η Ενεργειακή ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Πάνο Μπένο. Ο οποίος είναι και σήμερα οικονομικός της διευθυντής. Από εκεί το χαρούμενο δελτίο τύπου αναδημοσιεύουμε ένα μέρος του που έχει μεγάλη σημασία ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνει στην εταιρία ο κ. Μπένος: Καθήκοντα Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών (Chief Financial Officer) αναλαμβάνει στην Energean Oil & Gas, ο κ. Πάνος Μπένος, ένα στέλεχος με σημαντική επαγγελματική εμπειρία στις διεθνείς οικονομικές αγορές και με εξειδίκευση στη χρηματοδότηση πετρελαϊκών έργων μεγάλης κλίμακας. Στα νέα καθήκοντα του κ. Μπένου εντάσσονται η υποστήριξη της επιχειρηματικής στρατηγικής σε ότι αφορά στην οικονομική διαχείριση και βελτιστοποίηση των σχετικών διαδικασιών, η χρηματοδότηση των νέων έργων στην εγχώρια και διεθνή αγορά, καθώς και η επιμέλεια του συνόλου των εργασιών για την είσοδο της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (Alternative Investment Market).

Πιο κάτω το ίδιο δελτίο τύπου σημείωνε εξίσου πανηγυρικά: Η τελευταία του επαγγελματική θέση ήταν εκείνη του Director of Oil & Gas στην τράπεζα Standard Chartered με έδρα το Λονδίνο, όπου και πραγματοποίησε συνολικές χρηματοδοτήσεις άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



του Ν.Γενικόπουλου
www.proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου