Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΧΡΥΣΟΣ Ο ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ "ΡΟΜΠΕΝ" - Στέφανος Τσερκέζης


Διαβάστε για τον
 αυτοδημιούργητο 
Καβαλιώτη τοξοβόλο 
που διαπρέπει 
σε Πανελλήνια 
και Διεθνή 
Πρωταθλήματα.


 


Για ακόμη μία φορά ο Καβαλιώτης Στέφανος Τσερκέζης απέδειξε τις μεγάλες του δυνατότητες στο άθλημα της τοξοβολίας, αυτή τη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ αγωνιστικής κατηγορίας κλειστού χώρου 2Χ18μ. ατομικού, ομαδικού και μικτού ομαδικού Ολυμπιακού Γύρου ηλικιακής κατηγορίας Ανδρών - Γυναικών ολυμπιακού & σύνθετου τόξου πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα «Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - Sports Hall» και παρών ήταν ο καβαλιώτης τοξοβόλος του Σκ.Ο.Α.Α.Π.Θ. Στέφανος Τσερκέζης.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό με την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχονταςσυμπαίκτες τους Αλέξανδρο Καραγεωργίου - Μιχάλη Παπαβασιλείου και αντίπαλο στον τελικό τον Α.Τ.Ο. Φιλοκτήτης. Προκρίθηκε παράλληλα στον 2ο γύρο του ατομικού του Ολυμπιακού τόξου ως τρίτος με 561 αλλά κατέκτησε την 5η θέση στην κατάταξη. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Θανάση Μπέλλο του Τοξευτικού Ομίλου «Δωριεύς» με 4-6, ο οποίος τελικά κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο.



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΕΡΚΕΖΗΣ

Ο Στέφανος Τσερκέζης, γεννήθηκε στην Καβάλα το 1972. Όλα ξεκίνησαν το 2003 σε μια επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων που έλαβε χώρο στον παραλιακό χώρο της Καβάλας, με διοργανώτρια την Alpha Bank. Σκοπός της παρουσίασης ήταν η γνωριμία του κόσμου με Ολυμπιακά Αθλήματα τα οποία στη χώρα μας δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα. Ο Στέφανος από τις πρώτες του βολές δεν πέρασε απαρατήρητος, με την ευστοχία του να έχει εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους.

Το 2004 κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της τοξοβολίας, με το σύλλογο της Δράμας.

Το 2005 εντάσσεται στην Εθνική Ελλάδος, έπειτα από μια σημαντική πρόκριση που σημείωσε για το παγκόσμιο κλειστού χώρου στο Aalborg της Δανίας.

Το 2006-2008 προσπαθεί να αναδείξει το άθλημα της τοξοβολίας στην Καβάλα, μέσω ενός τοπικού συλλόγου, αυτή τη φορά εκτός ενεργού δράσης, αφού ένας τραυματισμός τον κρατά μακριά από τους αγώνες.

Το 2009 επιστρέφει στον πρωταθλητισμό, ξεπερνώντας τον τραυματισμό του, χαρίζοντας έκτοτε διακρίσεις στην Καβάλα και στην Ελλάδα.


Φωτογραφία από τους αγώνες του Σαββάτου - Ο Στέφανος διακρίνεται με το κόκκινο T-shirt



ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ

Θα ήταν παράπτωμα να μην αναφερθούμε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο Στέφανος Τσερκέζης όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό. Είναι γνωστό το πρόβλημα των μικρών συλλόγων και Ομοσπονδιών να εκμαιεύσουν επιδοτήσεις και χορηγίες για τη συμμετοχή των αθλητών σε διεθνή Πρωταθλήματα. Ο Στέφανος από την αρχή της καριέρας του καλείται να συμμετέχει σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αγώνες, καλύπτοντας τα έξοδα από τη δική του τσέπη. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό είναι κάτι που κόβει τα φτερά ενός αθλητή, μετριάζοντας τη διάθεση, την ψυχολογία και κατά συνέπεια τις επιδόσεις του.

Όταν ζητούμε πρωταθλητές, επιβάλλεται να τους παρέχουμε και τα απαραίτητα εφόδια. Ελάχιστοι ευαισθητοποιούνται και προτίθενται να ενισχύσουν τις προσπάθειες του Πρωταθλητή μας. Δυστυχώς όμως μέσα σ'αυτούς δεν εντάσσονται οι φορείς που θα έπρεπε, εννοώντας τους κρατικούς φορείς. Δείτε την ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε ο Στέφανος Τσερκέζης σε αθλητική εφημερίδα της Καβάλας, ευχαριστώντας αυτούς που τον βοήθησαν να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε...

«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Βαγγέλη Παππά και τον συνδυασμό του «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» (Κ.Α.Π.) που στήριξε εξ ολοκλήρου την προσπάθεια μου για τη συμμετοχή μου στους αγώνες, καθώς και τον κ. Χρήστο Παλτζόγλου και την κ. Έλσα Βακιρτζή που με την ευαισθησία στα αθλητικά ιδεώδη και την άμεση κινητοποίησή τους συνετέλεσαν όλοι μαζί στην συνέχιση της αθλητικής μου πορείας».

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων ο Στέφανος φορούσε T-shirt του Σωματείου Εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ "ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ", δείχνοντας μ'αυτό τον τρόπο την ευγνωμοσύνη του σ'αυτούς που στηρίζουν την προσπάθειά του.


      Στέφανε συνέχισε... 

Ο κόσμος της Καβάλας είναι μαζί σου...




      w o r k e r s



Φωτογραφίες: kavala-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου