Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ


Ένα αισιόδοξο νέο 

για το λιμάνι της Καβάλας, 

που εδώ και καιρό 

παραμένει απροστάτευτο...




Ύστερα από αρκετούς μήνες στέρησης πυροσβεστικού σκάφους, (μετά την απόσυρση του πλοίου "ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ") το λιμάνι της Καβάλας θα αποκτήσει και πάλι αυτό το απαραίτητο μέσο καταστολής ειδικών περιστατικών φωτιάς. Η πόλη της Καβάλας, έχοντας καθημερινή κίνηση επιβατηγών πλοίων, λειτουργία του εμπορικού λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β', καθώς και αυξημένη διέλευση κρουαζιερόπλοιων κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όφειλε να διαθέτει πυροσβεστικό σκάφος επί μονίμου βάσεως. 



Ένας ακόμη ιδιαίτερος λόγος που επιβάλει την ύπαρξη ενός τέτοιου μέσου, είναι οι μοναδικές ανά την Ελλάδα θαλάσσιες εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, που λειτουργούν εδώ και 35 χρόνια ανοιχτά του Πρίνου. 

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Παπαγεωργίου Βασίλειος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εγκρίθηκε η μετάβαση του Πυροσβεστικού Πλοίου "Π.Σ.8 Π/Π ΠΕΤΡΑΚΗΣ" στο λιμάνι της Καβάλας, ώστε να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα. Σε σχεδιασμό βρίσκεται επίσης, η δημιουργία ενός πυροσβεστικού σταθμού στο χώρο πλησίον του Τελωνείου, όπου θα φιλοξενεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένα Καβάλας.   
Το "ΠΕΤΡΑΚΗΣ" είναι ειδικό πλοιάριο μήκους 20 περίπου μέτρων και βυθίσματος 1,5 μέτρου και μπορεί να επεμβαίνει σε συμβάντα εντός του λιμανιού αλλά και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Καβάλας, διότι έχει τις ικανότητες πλοίου ανοιχτής θαλάσσης.

Παρακάτω βλέπετε φωτογραφίες του σκάφους "ΠΕΤΡΑΚΗΣ" σε πραγματικό περιστατικό φωτιάς στο λιμάνι της Πάτρας, πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν το Ε/Γ-Ο/Γ ΚΡΗΤΗ ΙΙ τυλίχθηκε στις φλόγες.






      w o r k e r s 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου