Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ! (φωτογραφίες)



Πετυχημένη και δυναμική 
χαρακτηρίστηκε η σημερινή 
αγροτική κινητοποίηση 
στο κέντρο της πόλης. 




Ολοκληρώθηκε στις 1.00 περίπου το μεσημέρι, με πορεία διαμαρτυρίας στους κεςντρικούς δρόμους της πόλης και συμβολικό κλείσιμο της εφορίας περίπου για μία ώρα. Το συλλαλητήριο παρακολούθησε πλήθος ανθρώπων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αγρότες, από την επαρχία Καβάλας και κυρίως την επαρχία Νέστου.



Στη οδό Βενιζέλου μπροστά από το δημοτικό κήπο και τη στρατιωτική λέσχη, στάθμευσαν περίπου 150 τρακτέρ. Τα περισσότερα – 80 και πλέον – ήταν στην Καβάλα από την επαρχία Νέστου, τα υπόλοιπα από την επαρχία Καβάλας, πολύ λίγα από την επαρχία Παγγαίου.Οι αγρότες δήλωσαν ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, για μία δίκαιη κυβερνητική πολιτική, και όχι μόνο στα δικά τους ζητήματα, αλλά και στα ζητήματα του ελληνικού λαού.



Τα πρώτα τρακτέρ έφτασαν στην περιοχή του δημοτικού κήπου, στις 11.30 το πρωί, μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του συλλαλητηρίου. Ήταν σαράντα τρακτέρ, προερχόμενα από την επαρχία Καβάλας. Αμέσως εφαρμόστηκαν τα κυκλοφοριακά μέτρα και η κίνηση της οδού Βενιζέλου μπροστά από το δημοτικό κήπο, μεταφέρθηκε στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Σ΄ αυτό το δρόμο εξυπηρετούνταν και τα αστικά λεωφορεία, που έκαναν στάσεις στην οδό Ερ. Σταυρού, αντί στην Βενιζέλου.



Τα 80 περίπου τρακτέρ από την επαρχία Νέστου έφτασαν στο δημοτικό κήπο στις 12.00 το μεσημέρι, με μία μεγάλη πομπή. Πρώτα περιπολικό της τροχαίας, μετά αυτοκίνητο του Δήμου Νέστου, στο οποίο επέβαιναν ο δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης και ο πρώην δήμαρχος Μιλτιάδης Πασαλίδης. Πολλά από τα τρακτέρ που έφτασαν στον κήπο, είχαν επάνω τους την ελληνική σημαία. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημοτικό κήπο, οι ομιλητές δεν ήταν πολλοί. Ήταν όλοι σύντομοι και ουσιαστικοί. Μαζί με τους συγκεντρωμένους αγρότες έκαναν αισθητή την παρουσία τους, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ και βέβαια εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, περισσότεροι από τους οποίους είναι έτσι κι αλλιώς, εμπλέκονται στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.



Είδαμε για παράδειγμα τους δημάρχους Κωστή Σιμιτσή, Σάββα Μιχαηλίδη, τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Θόδωρο Μαρκόπουλο, Κώστα Μορφίδη, Αρχέλαο Γρανά (και νυν ανιπεριφερειάρχη), τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και πολιτισμού Γιώργο Γερομάρκο, τον αντιδήμαρχο Παγγαίου κ. Τζιτζιό, εκπρόσωπο του εμπορικού συλλόγου Καβάλας, της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες.


Συγκεντρώθηκεν επίσης αρκετοί υπάλληλοι, όχι όμως όλοι, του Δήμου Καβάλας και της περιφερειακής ενότητας. Να σημειώσουμε ότι από τις 11.00 το πρωί διέκοψαν τη λειτουργία τους οι εν λόγω υπηρεσίες.
Στις ομιλίες που έγιναν πρώτος μίλησε ο πρόεδρος των αγροτών του Δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης. Ζήτησε να εκσυγχρονισθεί ή να κλείσει ο ΕΛΓΑ. Έθεσε θέμα αγωγού ΤΑΡ. Πρότεινε στους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στο δημοτικό κήπο μέχρι να τους ακούσει ο αρμόδιος υπουργός.




Κατά του φορολογικού νομοσχεδίου μίλησε ο εκπρόσωπος των αγροτών του πρώην δήμου Ορφανού Κώστας Παπαμερής, ενώ ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος, είπε ότι οι περισσότεροι πολίτες, κοροϊδεύουν τις κινητοποιήσεις ευρισκόμενοι σπίτι τους. Παρόλα αυτά τόνισε ο αγώνας συνεχίζεται. Ο Γιάννης Πασαλίδης είπε ότι πρέπει να σταματήσει ο κυβερνητικός αυτοματισμός. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας. Την επιβίωση όλου του λαού. Δεν μας χωρίζει τίποτα από τους υπόλοιπους πολίτες, είπε ο Γ. Πασαλίδης, που κάνοντας και αυτοκριτική τόνισε, ότι για όλα όσα έγιναν δεν φταίνε μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και οι πολίτες και οι αγρότες. Χτυπούν – είπε για την κυβέρνηση – τους ανθρώπους που παράγουν.

Το σωματείο εργαζομένων της KAVALA OIL ήταν πάλι εκεί,
στηρίζοντας κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Γιάννη Πασαλίδη, έγινε πορεία προς το διοικητήριο. Αντιπροσωπεία των αγροτών ανέβηκε στον 1ο όροφο του διοικητηρίου στην εφορία, όπου ο αναπληρωτής προϊστάμενος έλαβε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Αποδέχθηκε γι΄ αυτό το οποίο τον ενημέρωσαν, δηλαδή οι αγρότες να διακόψουν τη λειτουργία της εφορίας μία περίπου ώρα, όπως κι έγινε.







Άρθρο-φωτογραφίες proininews
Φωτογραφίες: kavalawebnews,, xronometro,, k-tipos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου