Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013

 

 16 Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν 

 το 2013 στην ΚΑΒΑΛΑ,

κατατάσσοντάς την 7η στην Ελλάδα.







Ανακοινώθηκαν οι ακτές και οι μαρίνες που βραβεύονται για το 2013 με τη διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας... Δείτε ποιες ακτές του Νομού Καβάλας πήραν τη Γαλάζια Σημαία της Fee...



 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ" ;

Η ΕΕΠΦ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΦΥΣΗΣ) χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992.

Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 41 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ” (“BLUE FLAGS”) ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία, το 1985, αλλά η ουσιαστική έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, διεθνή ημέρα Περιβάλλοντος, οπότε και παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως «πρωτότυπη Περιβαλλοντική Δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουομένων».

Από το 2000 συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 49 σήμερα χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης, και ο υπεύθυνος διεθνώς χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Foundation for Environmental Education / Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, για τους επισκέπτες τους, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Το 2013 η Ελλάδα έχει 393 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες που κέρδισαν τη “Γαλάζια Σημαία”. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου