Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του Σταύρου Θεοδωράκη στον Πρίνο (video)


Ο διευθυντής του εργοστασίου της Kavala Oil μιλάει στον Σταύρο Θεοδωράκη



 Το MEGA CHANNEL και η εκπομπή 
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του Σταύρου Θεοδωράκη
 επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα 
τις εξέδρες άντλησης 
της Kavala Oil.



Τις θεωρίες συνωμοσίας -από τα χρόνια του Μάο, αλλά και του Έλβις- παρουσίασαν οι “Πρωταγωνιστές” την Κυριακή 19 Μαΐου.

Αν στο ελληνικό Google πατήσεις «μας ψεκάζουν» θα βρεις 90.000 αποτελέσματα και στο youtube 1.800 βίντεο, ενώ καθημερινά και μια νέα θεωρία συνωμοσίας κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ομόλογα και μετοχές χαμένων Τραπεζών, που αν πουληθούν θα ξεχρεωθεί όλο το χρέος μας, κοιτάσματα ουρανίου που “κοιμούνται”, πετρέλαια που μπορούν να βγουν σε λίγους μήνες και να κάνουν την Ελλάδα ενεργειακή υπερδύναμη.

Ποιοι, λοιπόν, κατασκευάζουν τα σενάρια συνωμοσίας και ποια συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτά;

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ ταξίδεψαν έως τον Πρίνο, έξω απ' την Καβάλα, εκεί που 30 χρόνια τώρα βγαίνει το μόνο ελληνικό πετρέλαιο. Υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να γίνει Σαουδική Αραβία ή, έστω, Τέξας; Πότε θα μπορέσει να γίνει η πρώτη γεώτρηση στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη; Τις απαντήσεις δίνει η Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια Μηχανικής Πετρελαίων του ΕΜΠ και στέλεχος των επιτροπών του υπουργείου Περιβάλλοντος που έχουν σχέση με την αξιολόγηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και την αξιοποίησή τους.

Σας παρουσιάζουμε το απόσπασμα της εκπομπής με την αναφορά στο πετρέλαιο της Ελλάδας, καθώς και την επίσκεψη του δημοσιογράφου στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της KAVALA OIL στον Πρίνο...






www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου