Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ



Το tanker IVORY POINT  χωρητικότητας ~51.000 τόνων

Την προσεχή Δευτέρα 
θα είναι στον κόλπο της Καβάλας 
το tanker που θα παραλάβει 
το πετρέλαιο, το οποίο
 είναι αποθηκευμένο 
στις δεξαμενές της  
KAVALA OIL.




Μετά την προσωρινή επίλυση του ζητήματος με τα ΕΛΠΕ, από βδομάδα θα φορτωθεί το πολυπόθητο πετρέλαιο. Πάνω από 300.000 βαρέλια ελληνικού αργού πετρελαίου θα πάρουν το δρόμο της διύλισης, σε εγκαταστάσεις της British Petroleum.



Το δεξαμενόπλοιο IVORY POINT ξεκίνησε ήδη από τη Βαλεαρική (Ιβηρική) Θάλασσα με προορισμό την Καβάλα. Είναι χωρητικότητας 50.922 τόνων (deadweight), και μήκους 182 μέτρων ενώ πλέει στα διεθνή ύδατα με τη σημαία της Ιταλίας. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά αργού πετρελαίου και άλλων χημικών ουσιών.
To tanker IVORY POINT που θα παραλάβει το πετρέλαιο από τις δεξαμενές της KAVALA OIL


Πριν από κάθε φόρτωση αργού πετρελαίου, απαιτείται μια σειρά τεχνικών εργασιών η οποία θα διασφαλίσει το ανθρώπινο δυναμικό, το περιβάλλον και τις εγκαταστάσεις. Με τη βοήθεια των δυτών επιθεωρούνται οι αγωγοί φόρτωσης, οι οποίοι δεν δίνονται σε λειτουργία αν δεν διαπιστωθεί η άψογη κατάστασή τους.  Σε βάθος νερού 24 μέτρων και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την ακτή, ολοκληρώνεται ο κύκλος μιας μεγάλης αλυσίδας εργασιών, που ξεκινούν από τις εξέδρες άντλησης του Πρίνου και καταλήγουν στις δεξαμενές του tanker.






 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου