Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ !


Συνεργασία 
ENERGEAN- OCEAN RIG 
για έρευνες πετρελαίου 
και φυσικού αερίου 
σε μεγάλα βάθη...





Η Ocean Rig και η Energean Oil & Gas, αποφάσισαν να προχωρήσουν μαζί στους διαγωνισμούς για παραχωρήσεις νέων περιοχών προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε βάθη θάλασσας που ξεπερνούν τα 1000 μέτρα.

Οι δύο εταιρείες, μέσω εταιρειών συμφερόντων τους, συμφώνησαν να συστήσουν σε ποσοστό 50%-50% μία κοινή διεθνή εταιρεία, την OceanEnergean

Το ενδεχόμενο λογότυπο της νέας εταιρίας


Ο στόχος, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, είναι να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σχήμα, το οποίο προτίθεται να διεκδικήσει νέες περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Αφρική αλλά και στην Κρήτη και την δυτική Ελλάδα, όταν διενεργηθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ένωση των δυνάμεων της μοναδικής ελληνικής εταιρείας που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην χώρα με μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς εταιρείες γεωτρήσεων σε πλωτά γεωτρύπανα ιδιαίτερα μεγάλου βάθους (Ultra Deep Water) δημιουργεί ένα ισχυρό διεθνές σχήμα που μπορεί να υλοποιήσει έργα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων σε βάθη θάλασσας που ξεπερνούν τα 1000 μέτρα».  



H Ocean Rig δραστηριοποιείται στις γεωτρήσεις πολύ μεγάλου βάθους (Ultra Deep Water) έχοντας από το 2001 πραγματοποιήσει 161 γεωτρήσεις συνολικά για 31 πελάτες σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Αριθμεί συνολικά έναν στόλο από έντεκα πλοιογεωτρύπανα και πλωτές εξέδρες γεώτρησης εκ των οποίων επτά ήδη βρίσκονται στην διάθεσή της, δύο παραδίδονται εντός του 2013 και δύο το 2015. 

Δυο από τα νεότευκτα πλοία της εταιρίας "ΜΥΚΟΝΟΣ" και "ΠΟΣΕΙΔΩΝ".

Η OCEAN RIG που μετέφερε πρόσφατα την έδρα της από το Στάβεγκερ της Νορβηγίας στο Μαρούσι, ανήκει στον Έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Οικονόμου.Το όνομα του Έλληνα Κροίσου βρίσκεται στη θέση Νο 5 της λίστας με τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες της παγκόσμιας ναυτιλίας, ενώ το 2008 το περιοδικό «Forbes» τον κατέταξε στη θέση 707 του καταλόγου με τους πιο πλούσιους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο...


Ο ιδιοκτήτης της OCEAN RIG - Γιώργος Οικονόμου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου