Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ



Ο υπουργός που πολλοί αποκαλούν 
"θεμελιωτή των ελληνικών υδρογονανθράκων"
δεν σταματάει να παρίσταται σε συνέδρια,
ημερίδες και συναντήσεις με θέμα
το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
της Ελλάδας...




Με ιδιαίτερη προσοχή και με γνώμονα πάντα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τους αναδόχους των περιοχών των Ιωαννίνων και του Πατραϊκού κόλπου για τις έρευνες υδρογονανθράκων.


Αυτό σημείωναν πηγές του ΥΠΕΚΑ αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων, καθώς και για το πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις. Κατά τις ίδιες πηγές οι διαπραγματεύσεις γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα συμφέροντα που διακυβεύονται για το ελληνικό Δημόσιο είναι τεράστια. Ταυτόχρονα οι όποιες αποφάσεις που θα ληφθούν θα δεσμεύουν το Δημόσιο για τα επόμενα 40 χρόνια. Έτσι, οι συζητήσεις, λένε οι ίδιοι αξιωματούχοι του υπουργείου, δεν είναι δυνατόν να γίνουν κάτω από το καθεστώς της χρονικής πίεσης.


ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών υπογράμμισε ότι όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν και θα αφορούν την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα σταλούν στη Βουλή για κύρωση. Αυτό θα γίνει για λόγους διαφάνειας, καθώς και προστασίας των επενδυτών. Ο υπουργός από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης επανέλαβε ότι η νορβηγική εταιρεία PGS που έκανε τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης έχει ολοκληρώσει κατά 80% την επεξεργασία των δεδομένων. Αυτή θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, ώστε η κυβέρνηση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 να προχωρήσει σε γύρο παραχωρήσεων.





Πηγή: livester.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου