Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

"ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ! "



Πραγματοποιήθηκε 
τη Δευτέρα η συνδιάσκεψη
των ελληνικών συνδικάτων
με την Ευρωπαϊκή industriALL

(Δείτε φωτογραφίες και λεπτομέρειες)


Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή Ευρωπαίων και όχι μόνο συνδικαλιστών, αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις στους Έλληνες εκπροσώπους... 




Το παρόν έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες του πανευρωπαϊκού συνδικαλιστικού στερεώματος, όπως ο Μ.Βασιλειάδης (πρόεδρος της ευρωπαϊκής industriALL), ο Γ.Ντάσσης (πρόεδρος της Ομάδας Εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή), ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης (δ/ντης Έρευνας του Ινστιντούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ), καθώς και οι πρόεδροι των ελληνικών συνδικαλιστικών Οργανώσεων Γ.Στεφανόπουλος [ΠΟΕΜ], Ν.Ορφανός [ΠΟΕΠΔΧΒ] και Ε.Χατζιάρας - [Ομοσπ.Τσιμέντων]. 




Εκτυλίχθηκαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την εργασιακή κατάσταση στην μνημονιακή Ελλάδα, καθώς και για την εικόνα των Ελλήνων εργαζομένων που προβάλλεται προς τον υπόλοιπο κόσμο. "Στην Ελλάδα", τόνισαν ευρωπαίοι ομιλητές, "έχουν καταργηθεί θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις. Κεκτημένα δικαιώματα τα οποία αποτελούν κόκκινη γραμμή για συνδικαλιστικά όργανα όλου του κόσμου". Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει το "Μπαγκλαντές της Ευρώπης", με φθηνά εργατικά χέρια και μηδενικά δικαιώματα! Όσο για την εικόνα που μεθοδευμένα προβάλλεται στο εξωτερικό για τους Έλληνες εργαζομένους, είναι αυτή του οκνηρού (τεμπέλη) και φυγόπονου! 

Κι επειδή ΟΧΙ ΜΟΝΟ λόγοις συμπαράσταση, αλλά και έργοις συμπαράταξη, μια άμεση δράση της industiALL αποφασίστηκε να είναι η ενημέρωση των ξένων εργαζομένων, ώστε να φανεί προς τα έξω το πραγματικό πρόσωπο του Έλληνα εργαζόμενου και όχι αυτό που εγχώρια και ξένα ΜΜΕ επιχειρούν να παρουσιάσουν. 

Επίσης, η industiALL μέσω των συνδικάτων-μελών παγκόσμιας κλίμακας που διαθέτει, δεσμεύτηκε στην άμεση προώθηση διαλόγου σε πανευρωπαϊκό διακρατικό επίπεδο, με συγκεκριμένες προτάσεις, στοχεύοντας την έξοδο της Ελλάδας από αυτή τη Μαύρη Λίστα. 

Την Τρίτη το πρωί οι Έλληνες και ξένοι συνδικαλιστές παρευρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δηλώνοντας συμπαράσταση στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που επρόκειτο να δικαστούν για τα περσινά επεισόδια. 


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την ίδια ημέρα...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου