Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟΥ (+video)


 
Σήμερα το βράδι αναμένεται 
να φτάσει στις εξέδρες του Πρίνου 
το Jack-Up γεωτρύπανο FORTUNA
 που βρίσκεται στο λιμάνι 
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ της Καβάλας.







Όλες αυτές τις ημέρες η εξέδρα Βπου θα στηθεί το γεωτρύπανο της Ρουμανικής εταιρίας προετοιμάζεται πυρετωδώς. Το γεωτρύπανο τύπου WORK OVER καθώς και ο εξοπλισμός που βρισκόταν σ’αυτήν απομακρύνθηκε, έτσι ώστε να εγκατασταθεί με ασφάλεια το 3-Leg γεωτρύπανο της GSP (Grup Servicii Petroliere). Σήμερα τεχνικοί της Ρουμανικής εταιρίας έλαβαν τα τοπογραφικά στίγματα μέσω GPS για την ακριβή θέση που θα "καθίσει" το FORTUNA, αφού η παραμικρή κίνηση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

 



Στο λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’, έχουν καταφθάσει από το πρωί και τα 3 ρυμουλκά που θα "οδηγήσουν" το FORTUNA πάνω από τα κοιτάσματα του Πρίνου. Το γεωτρύπανο σηκώνοντας τα 3 ποδαρικά ύψους 126 μέτρων που διαθέτει, μετατρέπεται σε πλωτό – επιτρέποντας έτσι σε ρυμουλκά με πανίσχυρες μηχανές να το καθοδηγήσουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση με ακρίβεια. 


Τα τρία ρυμουλκά που θα κατευθύνουν το γεωτρύπανο στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ


Δείτε στο παρακάτω video τον τρόπο που θα οδηγηθεί το FORTUNA στις εξέδρες του Πρίνου...
 



Σύμφωνα με το πρόγραμμα γεωτρήσεων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου Μαθιός Ρήγας, θα πραγματοποιηθούν 4 γεωτρήσεις σε υφιστάμενα κοιτάσματα, με σκοπό τη βελτίωση της υπάρχουσας παραγωγής. Σε χθεσινές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, τόνισε ότι η βελτίωση της παραγωγής, θα δώσει νέα προοπτική στην επιχείρηση, που συνεπάγεται διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας αλλά και τη δημιουργία νέων, ενισχύοντας τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας, στηρίζοντας την τοπική και το κρατικό συμφέρον.  Οι γεωτρητικές εργασίες του αναξιοποίητου πλην αποδεδειγμένου κοιτάσματος "ΕΨΙΛΟΝ" θα ξεκινήσουν το 2014, όπως δήλωσε ο κος Ρήγας.




Η βραδινή μεταφορά του FORTUNA προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα στις ανατολικές συνοικίες  -  Ώρα 23:20









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου