Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ !



 
Μόλις σήμερα φάνηκαν τα πρώτα τσιμεντένια μπλόκια

διαγράφοντας έτσι τη μορφή του νέου λιμανιού






Το έργο της προέκτασης του προσήνεμου μόλου άρχισε πλέον να αποκτά και εμφανή μορφή! Εδώ και αρκετές εβδομάδες φορτηγίδες και πλωτοί γερανοί προετοίμαζαν τον βυθό, ώστε να αρχίσουν να ποντίζονται τα τσιμεντένια μπλόκια που ήταν έτοιμα από καιρό. Μετά το τέλος των υποθαλάσσιων εργασιών και το στήσιμο των κατώτερων τσιμεντόλιθων, οι εργασίες άρχισαν να παίρνουν ύψος. Σήμερα φάνηκαν στην επιφάνεια της θάλασσας οι πρώτοι ογκόλιθοι, δίνοντας σάρκα και οστά σ’αυτό το σημαντικό για το λιμάνι της πόλης μας, έργο.



Γνωρίζουμε όλοι τις καταστροφές που προκαλεί ο Νοτιάς στο λιμάνι της Καβάλας και πόσο ευάλωτα είναι τα κάθε λογής πλεούμενα που αράζουν σ’αυτό. Η επέκταση και θωράκιση του λιμανιού (Απόστολος Παύλος προσφάτως) ήταν ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Με την εποπτεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και με προϋπολογισμό ύψους 15.000.000 €, η ξανθιώτικη εταιρία του κου Κωνσταντινίδη υπολογίζει ότι μέχρι το τέλος του έτους οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.



Το νέο ακρομόλι σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα βρίσκεται σε απόσταση 85 μέτρων από το παλιό, "αγκαλιάζοντας" το λιμάνι της Καβάλας και δημιουργώντας μια τεχνητή ασπίδα απέναντι στα ογκώδη κύματα του Νοτιά. Το θέμα μας αγγίζει άμεσα, καθώς η KAVALA OIL διαθέτει 3 πλοιάρια τα οποία δένουν στο μέχρι τώρα ευάλωτο λιμάνι της πόλης μας, εκτελώντας καθημερινά πολλαπλά δρομολόγια μέχρι τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου του Πρίνου. Δεκάδες εργαζόμενοι μεταφέρονται νύχτα-μέρα στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ, ενώ αμέτρητα είναι και τα δρομολόγια τροφοδοσίας των εξεδρών με ανταλλακτικά, αναλώσιμα και μηχανήματα. Από το 1981 μέχρι σήμερα, τα σκάφη της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες αφίξεις & αναχωρήσεις στο λιμάνι της πόλης, καθιστώντας μας τους πιο συχνούς επισκέπτες του λιμανιού Απ.Παύλος.
Δείτε κι άλλες φωτογραφίες...














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου