Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ & ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ (video)



Ο "εξυπνότερος Έλληνας" μιλά 

για τους υδρογονάνθρακες

και τα επαγγέλματα

του μέλλοντος

στην Ελλάδα






Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ανοικτή διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα «ΑΟΖ, Υδρογονάνθρακες και Επαγγέλματα του Μέλλοντος» με συντονιστή το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου της Κρήτης.


Ο Νίκος Λυγερός είναι “ο Έλληνας με τον  υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)" και "ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο". Πρόκειται για έναν  ευφυή μαθηματικό με  πολυδιάστατη προσωπικότητα: συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, στρατηγικός σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής  στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS). Είναι ένας εκ των τριών επιστημόνων που συνέταξαν και κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, το Δεκέμβριο του 2012, έκθεση για τα κοιτάσματα Υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης. Η έκθεση, που τη συνυπογράφει με τους επιστήμονες, Ηλία Κονοφάγο και  Αντώνη Φώσκολο, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των Ελληνικών Υδρογονανθράκων. Εκτιμάται ότι το όφελος που θα προκύψει από αυτή την εκμετάλλευση μπορεί να ανέλθει σε 1,3 δις δολάρια.



Ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε στην αξία των εξελίξεων αυτών και τόνισε τη σύνδεσή τους με την εργασία, την εκπαίδευση και τις κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις στην εποχή μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επαγγελματική εκπαίδευση, ο ρόλος της οποίας έχει αποδυναμωθεί εμφανώς τα τελευταία χρόνια. Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι αυτή που θα δώσει τα απαραίτητα χέρια στη βιομηχανία των υδρογονανθράκων, έτσι ώστε ο τομέας της εξόρυξης και την εκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων να πλαισιωθεί από Έλληνες με τεχνογνωσία, εμπειρία και ικανότητες. 



Πηγή: cretalive



Δείτε τι δήλωσε ο Νίκος Λυγερός μετά τη διάλεξη...






Δείτε ολόκληρη τη διάλεξη εδώ...




Να θυμίσουμε στον κο Λυγερό και στους υπολοίπους ότι στο ΤΕΙ Καβάλας λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, με εκατοντάδες απόφοιτους να εργάζονται ήδη στην εξορυκτική και παραγωγική διαδικασία υδρογονανθράκων, σε μονάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να προσκληθεί και προς τα μέρη μας ο κος Λυγερός για μια διάλεξη, μήπως και μεταπείσει τους ιθύνοντες για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στο ΤΕΙ της Καβάλας και δημιουργηθούν νέα τμήματα...
     ...αν θέλουμε να λέμε ότι επιθυμούμε την ανάπτυξη στον τομέα των Υδρογονανθράκων.  Ε κύριε Μανιάτη;






kavalaoil.blogspot.gr
      w o r k e r s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου