Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΛΕΥΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ...


Ένα συνεχή αγώνα

υπέρβασης των εμποδίων

για απεμπλοκή των επενδύσεων

έχει ξεκινήσει η Energean...







Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας, μίλησε στο πλαίσιο των εργασιών του 24ου Ετήσιου Συνεδρίου που πραγματοποιεί το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα. Σε μια διαρκή προσπάθεια της Ενεργειακής Αιγαίου να ξεπεραστούν οι όποιες πολιτικές εκρεμμότητες, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη για τη συνέχιση των επενδύσεων, ο κ. Ρήγας ζήτησε την άμεση λήψη αποφάσεων σε πέντε κρίσιμα θέματα που παραμένουν ανοιχτά:


1 Την απεμπλοκή της ύψους 500 εκατ. δολαρίων εμπορικής συμφωνίας που ξαναφέρνει την BP στην χώρα μας, η οποία προσκρούει σε νομικό πλαίσιο του 1999 που υποχρεώνει μια ιδιωτική εταιρεία να πουλά την παραγωγή της σε μια άλλη ιδιωτική εταιρεία. (Υπόθεση BP-ΕΛΠΕ)


2 Την αποτελεσματική προώθηση της υλοποίησης της ύψους 400 εκατ. ευρώ επένδυσης για την δημιουργία υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα, ενός έργου που θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά την χώρα μας αλλά που, ωστόσο, βρίσκεται ακινητοποιημένο επί δύο χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ. (Υπόθεση ΚΑΠΠΑ)


3 Την στελέχωση της ΕΔΕΥ με καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό, την ενίσχυσή της με αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων και την θωράκισή της με σταθερή σύνθεση, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το “ελληνικό ρίσκο”. Στην Κύπρο, ο ίδιος μηχανισμός υφίσταται επί 30 χρόνια, ενώ στην Αίγυπτο, παρά τις δραματικές πολιτικές αλλαγές των τελευταίων ετών, τα πρόσωπα στις θέσεις – “κλειδιά” παραμένουν τα ίδια. 


4 Την υπογραφή και κύρωση των συμβάσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας του open door, η οποία έχει ήδη διαρκέσει 23 μήνες!


5 Την καθιέρωση σταθερής φορολογίας σε βάθος χρόνου για τις επιχειρήσεις που επενδύουν στον εγχώριο τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.





       w o r k e r s


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου