Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! (+video)



Έχουν ξεφύγει πλέον οι 

ναυπηγο-κατασκευαστικές εταιρίες!

Δείτε τι πλοία κατασκευάζονται 

για λογαριασμό της Maersk Line... 









Η κατασκευή των δέκα "Triple-E" πλοίων όπου κάθε ένα είναι ικανό να μεταφέρει έως και 18.000 20αρια κοντέινερ, θα θέσει την Maersk Line πρωτοπόρο της παγκόσμιας ναυτιλίας. Το μέγεθος και η χωρητικότητα των σκαφών αυτών, των 400 μέτρων μήκος και 59 μέτρων πλάτος, θα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της μείωση των εκπομπών CO2.

Χαρακτηριστικά κάθε πλοίο Triple-E 60.000 τόνων, έχει την ίδια ποσότητα χάλυβα όσο 8.4 πύργοι του Άιφελ στο Παρίσι. Το πλοίο έχει αρκετό χάλυβα όσο χρειάζεται για την κατασκευή 185.489 μοτοσυκλετών Harley Davidson.

Ένα Triple-E class πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ανάκτησης θερμότητας των αποβλήτων, για την εξοικονόμηση έως και 10% της κύριας ισχύος του κινητήρα. Αυτό είναι ίσο με τη μέση ετήσια ηλεκτρική κατανάλωση 5.000 ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Τα πλοία της κατηγορίας Triple-E ταξιδεύει 184 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας 1 kWh ενέργειας ανά τόνο φορτίου, ενώ ένα τζάμπο τζετ ταξιδεύει μισό χιλιόμετρο, χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα ενέργειας ανά τόνο φορτίου.

Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 20αρια κοντέινερ. Αν όλα αυτά τα κοντέινερ έπρεπε να τοποθετηθούν σε ένα τρένο - θα έπρεπε μήκους να είναι 110 χιλιόμετρων - και αν είχαν τοποθετηθεί το ένα πάνω στο άλλο θα έφταναν σχεδόν πέρα ​​από τη στρατόσφαιρα στα 47 km ύψος.


Δείτε το Triple-E...








Ακόμη, δείτε πως κατασκευάστηκε το Triple-E...









Πηγή: sevenews7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου