Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε." - ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ


Μετά από 3 ημέρες διαμαρτυρίας
των απολυμένων και του 
Σωματείου Εργαζομένων
της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ,
βρέθηκε η "χρυσή τομή".






Τέλος δόθηκε σήμερα στις διήμερες διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου ανάμεσα στην Ενεργειακή Αιγαίου και τη ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε. με τους εργαζόμενους να κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια τους και όχι στους δρόμους!

Μετά από καταλυτική -όπως αποδείχθηκε- παρέμβαση του Βαγγέλη Παππά συμφωνήθηκε η καταβολή του βεβαιωμένου χρέους προς την εταιρία του κου Δρόσου, καθώς και ο τρόπος καταβολής των οφειλών στους 25 απολυμένους της εταιρίας ΔΗΜΗΤΡΑ. Η πληρωμή των τελευταίων θα πραγματοποιηθεί μετά την απεμπλοκή του δεσμευμένου λογαριασμού της KAVALA OIL. Εν τω μεταξύ η Energean αναλαμβάνει να καλύψει τα μέχρι τώρα δικαστικά έξοδα της εταιρίας ΔΗΜΗΤΡΑ, τα οποία ανέρχονται περίπου στις 70.000€.


Για το θέμα, μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Kavala Oil, Μανώλης Κελαϊδάκης, αναφέροντας το ιστορικό της υπόθεσης, ενώ έκανε λόγο για δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων:

«Μετά από διήμερες διαπραγματεύσεις και τη συμβολή του κ. Παππά με τον δικηγόρο της "ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε. ", κ. Φιλόσογλου, όπου φάνηκε από την Παρασκευή ότι και οι δύο πλευρές ήθελαν να βρεθεί λύση, επετεύχθη τελικά η συμφωνία, κάτι που φάνηκε και στις συζητήσεις των επικεφαλής των δύο εταιρειών, KAVALA OIL και "ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε. ". Η συμφωνία αυτή προβλέπει να αποπληρωθεί το βεβαιωμένο χρέος προς τη "ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε. ", συν τα δικαστικά έξοδα. Σε ότι αφορά την εξόφληση των 25 εργαζομένων, αυτή θα γίνει μόλις ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί της Kavala Oil, χρήματα που αντιστοιχούν σε μισθούς έξι μηνών, αποζημιώσεις και επιδόματα. Αυτό τον διακανονισμό τον δέχθηκαν οι 25 εργαζόμενοι προς τιμήν τους, διότι απέδειξαν ότι ήθελαν μόνο τα δεδουλευμένα τους και τίποτε παραπάνω, ώστε να βάλουν σε μια σειρά και τις δικές τους υποχρεώσεις».


Σχετικά με την τριήμερη κινητοποίηση των απολυμένων της ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε.  και των εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ, ο Μανώλης Κελαϊδάκης δήλωσε:  

«Το σωματείο εργαζομένων της KAVALA OIL έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι υπερασπίζεται τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων. Παίρνει το μέρος τους, χωρίς να αδικεί τις εταιρείες και γι’ αυτό στο τέλος δικαιώνεται. Έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της αγωνιστικότητας και για το λόγο αυτό είδατε μαζικές τις κινητοποιήσεις μας. Αργά ή γρήγορα με πολύ ή λιγότερο κόπο έρχεται και η δικαίωση στους αγώνες μας. Χωρίς αγώνα δε μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτε».


Όσον αφορά τα 25 άτομα και το εργασιακό τους μέλλον, ο πρόεδρος τους Σωματείου Εργαζομένων είπε: 

«Από την πρώτη στιγμή, όταν οι 25 εργαζόμενοι πήραν στα χέρια τους το χαρτί της απόλυσης από τη "ΔΗΜΗΤΡΑ", λόγω της εξειδίκευσης που έχουν, πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα αξιοποιηθούν στον διαγωνισμό που "τρέχει" η Ενεργειακή για την κάλυψη των κενών θέσεων. Ευελπιστούμε ότι με τη λήξη των οικονομικών διαφορών που υπήρχαν μέχρι πριν λίγες μέρες να μπει κι αυτή η διαδικασία στη σειρά. Αυτά τα παιδιά πρέπει να ξαναπάρουν τις θέσεις τους και να μην αντιμετωπίσουν περαιτέρω το φάσμα της ανεργίας, όπως συνέβη τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Πρέπει να πούμε ότι δεν ήταν άνεργοι και οι 25 εργαζόμενοι. Κάποια από τα παιδιά που δούλευαν στο εστιατόριο, συνεχίζουν και βρίσκονται στις θέσεις τους από την πρώτη στιγμή που διακόπηκε η συνεργασία KAVALA OIL-"ΔΗΜΗΤΡΑ". Ο αριθμός που απασχολείται είναι ήδη 14 άτομα. Για τους υπόλοιπους 11 που είχαν συμβάσεις, γίνεται λόγος και θεωρώ ότι σύντομα θα επανατοποθετηθούν στην Ενεργειακή. Πάμε για καλά Χριστούγεννα. Αυτός ο κόσμος πρέπει να πάρει τα χρήματά του και να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του».







       w o r k e r s


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου