Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΧΤΕΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ BARBAROS ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ !!!



Κάποιοι έχουν πάρει σοβαρά

το θέμα των υδρογονανθράκων

στην γειτονιά μας...

...κι αυτοί δεν είναι Έλληνες!





Την ίδια στιγμή που η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα αγγίζει κόκκινο και οι Ελληνικοί Υδρογονάνθρακες κρατούνται "καλά φυλαγμένοι" στα έγκατα του ελληνικού υπεδάφους και των υποθαλάσσιων περιοχών, η Τουρκία έχει αμολήσει το ολοκαίνουριο ερευνητικό της σκάφος στα ανοιχτά της ΒορειοΑνατολικής Κύπρου! Το κρατικών συμφερόντων Barbaros, πλέοντας με ταχύτητα σάρωσης (περίπου 4 knots) "χτενίζει" τη συγκεκριμένη περιοχή, πραγματοποιώντας σεισμικές έρευνες στον κόλπο της Αμμοχώστου.

Δείτε το άρθρο του defencenet... 


Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει παράνομα σε κυπριακά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα κατά μήκος της κυπριακής ακτογραμμής Αμμοχώστου – Παραλιμνίου, πραγματοποιώντας – όπως ανακοινώθηκε από την Άγκυρα – σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος είναι ορατό από το Κάβο Γκρέκο, ενώ θέλοντας προφανώς να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, εκπέμπει κανονικά την ακριβή του θέση.

Χθες και προχθές το Barbaros έπλεε στα ανοικτά του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα και συνέχισε την πορεία του προς τον κόλπο της Αμμοχώστου.

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος συνοδεύεται από μια κορβέτα και από ρυμουλκό υποστήριξης.

Το θέμα είναι τι κάνει η κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη, απλά το ατενίζουνε; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ας στείλουν περιπολικό να το αναχαιτίσουν, είναι ή δεν είναι η νόμιμη αναγνωρισμένη κυβέρνηση από τον ΟΗΕ; Ας εξασκήσει τα δικαιώματά της αλλιώς, είναι σαν να παρδίδει μόνη της τα χωρικά της ύδατα.





Το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος επί τω έργω...

Από την ταχύτητα και μόνο του σκάφους (4,4knots) εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες, σαν αυτές που πραγματοποίησε τη χρονιά που μας πέρασε το σκάφος Nordic Explorer της Νορβηγικής PGS σε Ιόνιο & Κρήτη. Ζητώντας από την ιστοσελίδα Marine Traffic τα τελευταία στίγματα της διαδρομής του σκάφους, διαπιστώνουμε ότι πραγματοποιεί συγκεκριμένη διαδρομή με σκοπό τη συλλογή δεδομένων. Προφανώς πλέει στα χνάρια κάποιων παλαιότερων ερευνών που είχαν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου & φυσικού αερίου. Να σημειώσουμε ότι το τουρκοκυπριακό καθεστώς έχει παραχωρήσει παρανόμως στην κρατική εταιρεία πετρελαίων Turkish Petroleum (κάτι σαν τα δικά μας ΕΛ.ΠΕ), δικαιώματα ερευνών σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.

Στον παραπάνω χάρτη βλέπετε την πορεία του σκάφους  από χθες 
το απόγευμα του Σαββάτου 30/11/2013 μέχρι και σήμερα το απόγευμα.


Και τα ίχνη του έσβησαν εν ριπή οφθαλμού !




Διαβάστε λεπτομέρειες για το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος








        w o r k e r s


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου