Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Διαβαλκανικό Συνέδριο 

Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 

θα πραγματοποιηθεί και φέτος 

το Σεπτέμβρη στην Αθήνα. 



Ιδιαίτερη κινητικότητα θα υπάρξει το Σεπτέμβριο στην Αθήνα, όπου συμπίπτουν οι πρώτες αναθέσεις οικοπέδων σε αναδόχους για έρευνες υδρογονανθράκων με την κύρωση των τριών συμβάσεων (Κατάκολο, Ιωάννινα, Πατραϊκός) από τη Βουλή, με την πραγματοποίηση του 2ου Ετήσιου Balkans Oil & Gas Summit, όπου θα συζητηθούν οι νέες αδειοδοτήσεις πετρελαίου και υδρογονανθράκων στα Βαλκάνια.



Στο 2ο Ετήσιο Balkans Oil & Gas 2013 Summit, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, με χορηγούς επικοινωνίας την εφημερίδα «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και το naftemporiki.gr, επίτιμος ομιλητής θα είναι ο κ. Vladan Dubljevic, υφυπουργός Οικονομίας του Μαυροβουνίου, ο οποίος θα παρουσιάσει εκτενείς πληροφορίες για τις αδειοδοτήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στις εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη βιομηχανία της χώρας.

Επισημαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομίας του Μαυροβουνίου δημοσίευσε πρόσφατα μία επίσημη ανακοίνωση, προσκαλώντας τις παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποβάλουν προσφορές για τον πρώτο παράκτιο γύρο αδειοδοτήσεων της χώρας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.


Ο νέος γύρος αδειοδοτήσεων θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014 και θα καλύπτει μία ανεξερεύνητη ως τώρα έκταση 3.191 τ.χμ., που αφορά σε 13 ξεχωριστά οικόπεδα.

Αρκετές εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην περιοχή και τους επόμενους μήνες ο αριθμός αιτήσεων αναμένεται να αυξηθεί.

Ακολούθως, η Κροατία μόλις ανέθεσε στη βρετανική εταιρεία Spectrum να διεξαγάγει σεισμικές έρευνες για το γύρο αδειοδοτήσεων που ετοιμάζει η χώρα το 2014.

Ο κ. Alen Leveric, υφυπουργός Οικονομίας της Κροατίας, θα είναι παρών στο συνέδριο και αναμένεται να αναφερθεί στον επερχόμενο γύρο αδειοδοτήσεων. Υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Spectrum θα παρουσιάσει επίσης πληροφορίες για τα προγράμματα που έχουν αναλάβει σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Οσον αφορά την Ελλάδα, η Energean Oil & Gas ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα γεωτρήσεων στις 26 Αυγούστου, μια επένδυση ύψους 60 εκατ. δολαρίων, που περιλαμβάνει γεωτρήσεις σε 4 πηγές μέσα στο 2013 στην περιοχή του Πρίνου, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει την ανάπτυξη των γεωτρήσεων στο πεδίο Εψιλον μέσα στο 2014. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας θα παρευρεθεί στο Συνέδριο και θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2ο Ετήσιο Balkans Oil & Gas 2013 Summit θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας της Κροατίας, του υπουργείου Οικονομίας του Μαυροβουνίου, του ομοσπονδιακού υπουργείου Ενέργειας, Εξόρυξης και Βιομηχανίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και υποστηρίζεται από την Albanian Energy Association και Romanian Association of Petroleum.

Άλλοι Έλληνες ομιλητές θα είναι οι: Γιάννης Μανιάτης, Αλεξάνδρα Σδούκου, Γιάννης Γρηγορίου, Νίκος Ψύγκας, Σωτήρης Καποτάς, Μαθιός Ρήγας, Ζέφη Δημαδάδα και Αβραάμ Ζελιλίδης.


Δείτε το βίντεο της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Αθήνα...





Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου