Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


Σε κατάληψη διαρκείας του κτιρίου 
της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, 
έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί 
της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, 
εργαζόμενοι και άνεργοι 
του νομού Ευβοίας.




Η απόφαση αρχικά αφορούσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, η οποία πάρθηκε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, από τα Σωματεία των Εργαζομένων στα εργοστάσια της Εύβοιας. Αργότερα όμως, εργαζόμενοι και σωματεία προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου. Στην κατάληψη συμμετέχουν το Σωματείο Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, καθώς και τα Σωματεία της Ιντερκέμ, της Νεοσέτ, της Σέλμαν και του πρώην Τσαούσογλου.



Ο σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας, είναι η διαμαρτυρία όλων για τα λουκέτα που έχουν μπει στα εργοστάσια της Εύβοιας και το καθεστώς ομηρίας στο όποιο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι.



Με μειωμένες πλέον τις αντοχές τους από την απουσία ελέγχου αλλά και άσκησης πίεσης στις Διοικήσεις των εργοστασίων που αρνούνται να παραδώσουν τις άδειες λειτουργίας αλλά και να αποζημιώσουν τους εργαζομένους... υπόσχονται να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις για το ξεμπλοκάρισμα των πολύτιμων και δυσεύρετων πλέον θέσεων εργασίας στο αποβιομηχανο -ποιημένο νησί.



Η κατάληψη θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ όλοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL είχαν οδηγηθεί σε ανάλογη κατάληψη που πραγματοποιήθηκε το 1999 στο κτίριο της Νομαρχίας Καβάλας, όταν το εργοστάσιο οδηγούνταν σε οριστικό κλείσιμο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου