Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΕΝΑΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ…




 
Φεύγει ο Λιβιεράτος,

επιστρέφει ο Μανιάτης.








Σε μια κρίσιμη χρονικά φάση για την εξέλιξη των ελληνικών υδρογονανθράκων, λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού open door για τις περιοχές εκμετάλλευσης και λίγο(;) πριν την ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων… …το Υπουργείο αλλάζει και πάλι χέρια!

Ο νέος και ο απερχόμενος...
Ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υφυπουργός Π.Ε.Κ.Α και γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, παίρνει τη σκυτάλη από τον Ευάγγελο Λιβιεράτο, καθώς αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κος Μανιάτης, αφήνεται να εννοηθεί από την κυβέρνηση ότι είναι ο άνθρωπος που έθεσε επί τάπητος το θέμα των ελληνικών υδρογονανθράκων. Χαρακτηρίζεται από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους ως ο «θεμελιωτής των υδρογονανθράκων» της Ελλάδας. Εμείς ως εργαζόμενοι, θυμόμαστε τον κο Μανιάτη να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της KAVALA OIL, κατά τη διάρκεια γεωτρητικών εργασιών και να εγκαινιάζει την γεώτρηση του PA-35. 


Εγκαίνια γεώτρησης PB-35


Αργότερα πάλι, τον θυμόμαστε να δηλώνει με εντυπωσιασμό και υπερηφάνεια για το project της Αποθήκης φυσικού αερίου του κοιτάσματος Ν.Καβάλας, πως με το έργο αυτό, η θητεία του ως υφυπουργός Π.Ε.Κ.Α ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία – θέλοντας να τονίσει τη σπουδαιότητα αυτού του έργου. Βέβαια, το έργο της ΚΑΠΠΑ οδηγήθηκε στις καλένδες του ΤΑΙΠΕΔ, όπου μέχρι και σήμερα η τύχη του αγνοείται...




Όσον αφορά στον Σταύρο Καλαφάτη, παραμένει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο οποίος διατηρεί τη θέση του υφυπουργού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου