Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ; (+ video)


Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε
την ίδρυση της 
Ελληνικής 
Εταιρίας
Υδρογονανθράκων


   


Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προήδρευσε την Τρίτη σε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ενημερώθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, επισήμανε την ανάγκη, τα ελληνικά ενεργειακά δίκτυα να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκο πλαίσιο.

"Το πρόγραμμα έρευνας υδρογονανθράκων μπορεί να αποτελέσει οικονομικό και γεωπολιτικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας", σημείωσε σε δήλωση του ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: "επιδίωξη μας να ενταχθεί το ελληνικό πρόγραμμα στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα που θα δώσει και μία αυτονομία ενεργειακή στην ΕΕ. Είναι προφανές ότι αυτή η πολιτική έχει και εθνική σημασία και ευρωπαϊκή. Θα διασφαλίσει ελληνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα", κατέληξε.

Στο μεταξύ, όπως γράφει το energypress.gr, την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών, το οποίο θα στηρίζει τα ασφαλιστικά ταμεία από τα έσοδα που θα προέρχονται από τους υδρογονάνθρακες, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από συνάντησή του με τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.


Πηγή: newmoney.gr



Δείτε το video με την εξαγγελία του πρωθυπουργού :









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου