Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΤΟ FORTUNA – ΜΕΓΑΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ




Το γεωτρύπανο FORTUNA 
της Ρουμανικής εταιρίας GSP
ήρθε στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας
κοντά στα τέλη Μαρτίου
για εργασίες συντήρησης & επισκευής.









Από τις 27 Μαρτίου που κατέπλευσε στο λιμάνι Φίλιππος Β’ της Καβάλας και περιμένοντας το νέο του συμβόλαιο για τον κόλπο του Μεξικού, πολλά άλλαξαν. Έχοντας μόνο ένα μήνα κενό, διαθέσιμο για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης κι επισκευής, το γεωτρύπανο FORTUNA της Ρουμανικής εταιρίας GSP περίμενε το νέο του μεγάλο ταξίδι. Μετά από αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα του επόμενου συμβολαίου του, η εταιρία αποφάσισε να παραμένει στην Καβάλα μέχρι και σήμερα, στέλνοντας άλλο γεωτρύπανο στην αμερικανική ήπειρο.




Όλο αυτό το διάστημα των τριών μηνών πραγματοποιούνται αδιάκοπα εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του εξοπλισμού του, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Το σύνολο του εσωτερικού του ανακαινίστηκε, κάνοντας τη διαμονή και στέγαση των εργαζομένων πιο ευχάριστη, ενώ αναρίθμητες είναι οι εργασίες συντήρησης στον εξοπλισμό των εξωτερικών χώρων του γεωτρυπάνου. Μεγάλη έμφαση δόθηκε επίσης στον τομέα της ασφάλειας, με αντικαταστάσεις και αναβαθμίσεις στα μέσα προστασίας. Τέλος, έχουν αναβαθμιστεί και συντηρηθεί μηχανές, αντλίες και γεωτρητικός εξοπλισμός.Το γεωτρύπανο τύπου Jack-Up διαθέτει 3 ποδαρικά ύψους 126 μέτρων, και είναι ένα από τα 7 Jack-Up της εταιρίας GSP.





Το θετικότερο είναι ότι όλες οι αγορές πραγματοποιήθηκαν από την Καβάλα, δίνοντας μεγάλη ανάσα στους τοπικούς προμηθευτές και επαγγελματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υλικά, εργαλεία, ανταλλακτικά και εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακαίνιση του FORTUNA φτάνουν τις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Χρήματα που «έπεσαν» στην υποτονική αγορά της Καβάλας, αποτελώντας αναμφισβήτητα έναν οικονομικό πνεύμονα εν μέσω της κρίσης… Η Ρουμανική εταιρία πληρώνει άμεσα και χωρίς επιταγές, κι αυτό το ρευστό είναι που χρειάζεται η αγορά μας.




Όπως είναι φυσικό, μεγάλα είναι και τα έσοδα από τα αναλώσιμα του προσωπικού του γεωτρυπάνου! Μεγάλες ποσότητες τροφίμων από την τοπική αγορά προμηθεύουν τα μαγειρεία του FORTUNA για να σιτίσουν καθημερινά τους εργαζόμενους, ενώ δεκάδες ντόπιοι προμηθευτές και επαγγελματίες παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες εδώ και 3 περίπου μήνες! Να σημειώσουμε ότι το FORTUNA έχει δυνατότητα στέγασης 88 ατόμων!



Το γεωτρύπανο FORTUNA, μετά την ακύρωση του προηγούμενου συμβολαίου του, έχει συνάψει πλέον νέο κι ετοιμάζεται να ξεκινήσει γεωτρητικές εργασίες στον κόλπο της Καβάλας τις προσεχείς εβδομάδες. Θα έχουμε έτσι ένα πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο «εργαλείο», πανέτοιμο να «τρυπήσει» τα κοιτάσματα της περιοχής μας.


Ας ελπίσουμε ότι το αναξιοποίητο (έως τώρα) λιμάνι Φίλιππος Β’ θα φιλοξενήσει κι άλλα διερχόμενα γεωτρύπανα, τα οποία θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την ανακούφιση των επαγγελματιών της περιοχής μας…

http://www.gspoffshore.com/wp-content/uploads/2011/05/GSP-Orizont-Lamprell-Hamriya-2011-March.jpg






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου