Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ


Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στα γραφεία
 του Σωματείου Εργαζομένων ενημερωτική επίσκεψη 
από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της
 απογευματινής επίσκεψης του προέδρου 
της Κ.Ο. του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα.






Την πολυμελή αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στελέχωσαν οι βουλευτές Δημήτρης Στρατούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής της Συντονιστικής Γραμματείας Γιώργος Γαβρίλης, καθώς και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Τους επισκέπτες υποδέχθηκε το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού εργαζομένων Βαγγέλης Παππάς. 

 
Μετά από μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της εταιρίας, αναφέρθηκε η σημερινή κατάσταση των εργασιακών σχέσεων στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ, η συλλογική σύμβαση που υπεγράφη και εξασφαλίζει τους εργαζόμενους για το επόμενο έτος, καθώς και ο δυναμικός χαρακτήρας του Σωματείου Εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του. Τονίστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, το απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο αυτοδιαχείρισης που υπήρξε η ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ, διαφυλάσσοντας τις θέσεις εργασίας, τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, την τοπική κοινωνία και την προστασία του περιβάλλοντος.




Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση σχετικά με τις προοπτικές για το μέλλον, και την ανάγκη πραγματοποίησης νέων και ασφαλών γεωτρήσεων, ώστε η ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ να συνεχίσει τη λειτουργία στον τομέα της εξόρυξης υδρογονανθράκων όπως εδώ και 35 περίπου χρόνια. Έγινε σαφές ότι οι εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, βρισκόμενοι σε επαγρύπνηση και λειτουργώντας ως θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος και του εθνικού ορυκτού πλούτου.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου