Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ


Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ τη διαμάχη μεταξύ των εταιρειών Kavala Oil και Ενεργειακή Αιγαίου
ζητώντας από τους συναρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν για τα μέτρα που λαμβάνουν προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και γιατί η κυβέρνηση «ενέκρινε και διατηρεί τις εκχωρήσεις των αδειών εκμετάλλευσης στην Ενεργειακή Αιγαίου», η οποία -όπως υποστηρίζουν- ελέγχεται από off shore εταιρεία.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου υπενθυμίζουν πως «η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, που ιδρύθηκε το 1999 ως ειδικού σκοπού και τύπου Ανώνυμη Εταιρεία, πριν 5 χρόνια μεταβίβασε όλες τις άδειες εκμετάλλευσης που διέθετε (ΕΨΙΛΟΝ, Βόρειος Πρίνος, Νότια Καβάλα και Πρίνος), στην Ανώνυμη Εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ που, όπως προκύπτει, ελέγχεται από off shore εταιρεία που εδρεύει στις Παρθένους Νήσους και είχε προηγουμένως διεισδύσει στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, αποκτώντας το 100% των προνομιούχων και το 67% των κοινών μετοχών της».

Όπως αναφέρουν, η Ενεργειακή Αιγαίου «με τη σύμβαση που κυρώθηκε πρόσφατα από την κυβερνητική πλειοψηφία θεωρεί ότι εκτόπισε την Καβάλα Όιλ, κι ότι έγινε ο μόνος ουσιαστικά ανάδοχος, ευρισκόμενη δε πλέον σε πόλεμο με τους εργαζόμενους, ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι οι πιο πάνω εκχωρήσεις των αδειών εκμετάλλευσης παραμένουν -και μάλιστα νόμιμα- στα χέρια της».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υποστηρίζουν πως «οι εκχωρήσεις έγιναν με δύο συμβόλαια που καταρτίστηκαν στην Αθήνα, στα οποία περιλήφθηκαν ο ακριβής σκοπός, η διάρκεια, οι όροι και οι προϋποθέσεις διατήρησης της κάθε εκχώρησης, στοιχεία απολύτως κρίσιμα, αφού οι άδειες αυτές ήταν και παραμένουν από τις μεγαλύτερες εγγυήσεις για τους εργαζόμενους στο χώρο, οι οποίοι ωστόσο δεν τα γνωρίζουν». Μάλιστα, ζητούν από την κυβέρνηση την κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

Και καταλήγουν την ερώτησή τους επισημαίνοντας πως «οι εργαζόμενοι στη μονάδα παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες περίπου και την ίδια ώρα καθυστερεί η καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών, γεγονότα που αναφέρθηκαν στην ίδια την Βουλή».

Πηγή: egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου