Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΑΠΕΙΛΕΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ


Σε έναν ανηλεή πόλεμο έχει επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα η ENERGEAN, με σκοπό να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων της KAVALA OIL!


ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ & ΑΠΕΙΛΕΣ "door to door"

Εκτός από την προφανέστατη χειραγώγηση των περισσότερων τοπικών ΜΜΕ, στελέχη της ENERGEAN επιδίδονται πλέον σε προσωπικές επαφές με τους εργαζόμενους του Σωματείου που βρίσκονται σε επίσχεση! Καλώντας τους τηλεφωνικά έναν-έναν ή ιχνηλατώντας άτομα επιρροής, προσπαθούν αρχικά να τους δελεάσουν με την επιστροφή τους στις πρότερες θέσεις εργασίας, με τους ίδιους όρους! (μπροστά στη διάλυση του Σωματείου, το σχέδιο αναδιάρθρωσης μεταφέρεται για αργότερα). 

Όταν η απάντηση είναι ΟΧΙ, τότε μπαίνει σε εφαρμογή το PLAN B, το οποίο σημαίνει εκβιασμούς και απειλές! Η εταιρία προπαγανδίζει κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα των εργαζομένων, προκειμένου να αποδείξει ότι έχει τον απαιτούμενο αριθμό ατόμων για ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων! (απολύσεις χωρίς αποζημίωση κλπ.)

Προτεραιότητα μάλιστα, δίνεται στους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους, τους οποίους η εταιρία θεωρεί πιο ευάλωτους προς απόσχιση! Η αδυναμία της ENERGEAN να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις (χερσαίες & θαλάσσιες) με ασφαλή τρόπο είναι πλέον προφανής. Η συνοχή των εργαζομένων γύρω από το Σωματείο, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη διοίκηση, η οποία υποσχόταν έναρξη της παραγωγής μόλις λήξει η "κατάληψη", όπως χαρακτήριζε την ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ! 

Δεν διστάζει μάλιστα, στα πλαίσια της ανελέητης προπαγάνδας, να προσφέρει και "προστασία" σε όσους δεχθούν την πρότασή της, με όσους αστυνομικούς επιθυμεί ο καθένας!


ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ

Η προπαγάνδα τους δε, είναι τόσο μαχητική που έχει μεταβληθεί τις τελευταίες ημέρες σε προβοκάτσια! Τα σκασμένα ελαστικά αυτοκινήτων που ισχυρίζεται η εταιρία ότι προκάλεσαν εργαζόμενοι του Σωματείου, δεν είναι τίποτε άλλο από κακοστημένα σκηνικά! Σκοπός τους είναι η σπίλωση των εργαζομένων και η δημιουργία ενός κλίματος σύγχυσης και ποινικοποίησης όσων εργαζομένων παραμένουν εντός του Σωματείου! Τέτοιου είδους προβοκάτσιες δε μας εκπλήσσουν, αντιθέτως τις αναμέναμε από την ENERGEAN, όπως και όλο το μηχανισμό που τις υποστηρίζει! Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας έχει άλλωστε "δεινό" παρελθόν στον τομέα αυτό! 

Όπως είχε δηλώσει και ο "πατέρας" της προπαγάνδας Γκαίμπελς, "ο λαός πιστεύει πολύ εύκολα ένα μεγάλο ψέμα, παρά την αλήθεια..."


ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

Από την ημέρα που οι εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί στην εταιρεία, οι πιθανότητες ατυχήματος έχουν πολλαπλασιαστεί. Ελάχιστοι εξειδικευμένοι τεχνικοί στις χερσαίες και κανένας(!) στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις. 


- Καπνοί έγιναν ορατοί τις τελευταίες ημέρες μέχρι και στην Καβάλα!

- Το σύστημα ασφαλείας του Flare (η φλόγα που φαίνεται από μακριά) παρατηρείται ότι λειτουργεί με διαλείψεις! Γεγονός που επιφέρει κίνδυνο διαφυγής τοξικών απαερίων στην ατμόσφαιρα!

- Απελπισμένες ανακλήσεις συνταξιούχων εργαζομένων, προκειμένου να σώσουν την έκρυθμη κατάσταση!

Απευχόμαστε ένα μεγάλο βιομηχανικό ατύχημα, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές, περιβάλλον κι εγκαταστάσεις, για το οποίο θα είναι υπεύθυνη αποκλειστικά η εταιρεία και οι επιλογές της!


Εκτός κι αν όλα αυτά είναι δολιοφθορές του Σωματείου...!

(όλα τα περιμένουμε πια)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου