Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (+video)

Θα θυμάστε την φωτιά 
της περασμένης εβδομάδας 
που είχε ξεσπάσει σε πλατφόρμα 
φυσικού αερίου στο Μεξικό. 

Δείτε τις ανατριχιαστικές εικόνες 
μετά τη φωτιά...





Μετά την εκδήλωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στο γεωτρύπανο Hercules 265, η διαρροή φυσικού αερίου συνεχιζόταν. Ευτυχώς πριν από μερικές ημέρες το πηγάδι ουσιαστικά «σκοτώθηκε» όπως λέγεται στην γλώσσα των γεωτρυπάνων, από μόνο του!  Άμμος, πέτρες και συντρίμμια, έφραξαν τη διαρροή του φυσικού αερίου και επέτρεψαν στα ειδικά σκάφη να προχωρήσουν στην κατάσβεση των εναπομείναντων εστιών.


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, μετά τη κατάσβεση. Η μικρή πλατφόρμα παραγωγής αερίου στην οποία είχε «καθίσει» το γεωτρύπανο εξαφανίστηκε ολοκληρωτικά! Το Hercules 265 υπέστη αρκετές φθορές, αλλά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες όχι ανεπανόρθωτες. Ο πύργος από τον οποίο πραγματοποιούνται οι γεωτρήσεις έχει καταστεί μια άμορφη σιδερένια μάζα, ενώ μια μικρή κηλίδα είναι εμφανής δίπλα στο γεωτρύπανο.


Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, η αιτία της διαρροής ήταν η μη λειτουργία του B.O.P. (BlowOut Preventer). Το B.O.P. είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία μιας γεώτρησης, μιας και είναι αυτό που μας εξασφαλίζει απομόνωση σε περίπτωση μιας διαρροής. Για τον ίδιο λόγο συνέβη και η μεγάλη ρύπανση του 2010 στον κόλπο του Μεξικό, από πυρκαγιά στην πλατφόρμα Deepwater Horizon της B.P.

Η στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς. Η μικρή πλατφόρμα παραγωγής και ο Πύργος υπάρχουν ακόμη!


Ο Πύργος του γεωτρυπάνου έχει εξαφανιστεί! Το ίδιο και η πλατφόρμα!
Ο γεωτρητικός πύργος έχει γίνει μια άμορφη μάζα σιδηρικών.
Μια μικρή διαρροή υδρογονανθράκων είναι εμφανής...

Το υπόλοιπο τμήμα του γεωτρυπάνου φαίνεται να μην υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες...






Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση της φωτιάς... ΕΔΩ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου