Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (+video)



Οργασμός εργασιών 

τις τελευταίες εβδομάδες

 στο λιμάνι της Καβάλας...







Όσοι περνούν από το νεοβαπτισθέν λιμάνι "Απόστολος Παύλος" της Καβάλας βλέπουν καθημερινά τη μορφή του να αλλάζει. Νέα τσιμεντένια μπλόκια τοποθετούνται καθημερινά, δίνοντάς μας μια πρώτη εικόνα για το τι θα ακολουθήσει. Η προέκταση του ακρομολίου έχει αρχίσει να παίρνει ύψος και να ενισχύεται, ώστε να αντέξει στο Νοτιά του ερχόμενου Χειμώνα.



Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες και το video που ακολουθούν, ο φάρος που τόσα χρόνια έστεκε και σηματοδοτούσε την είσοδο του λιμανιού, δεν υπάρχει πια. Κείτεται γκρεμισμένος ανάμεσα στο παλιό και το νέο τμήμα του μώλου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2013, ενώ σημαντική είναι και η εξωτερική ενίσχυση του υπάρχοντος κρηπιδώματος με κατάλληλες προστατευτικές πέτρες. 




Τμήμα του παλιού ακρομολίου έχει γκρεμιστεί, ώστε να γίνει τις επόμενες ημέρες η ένωση με το νέο κομμάτι. Ένας καινούριος σύγχρονος φάρος θα στηθεί όταν οι εργασίες τελειώσουν και το έργο παραδοθεί.







Το kavalaoil.blogspot ετοίμασε για σας ένα μουσικό video παρουσιάζοντας την μέχρι τώρα μορφή του λιμανιού, σε στίχους του Γιώργου Σεφέρη, μουσική του Δήμου Μούτση και ερμηνεία από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.










kavalaoil.blogspot.gr
     workers' voice


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου