Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΣΤ' ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (video)


Η ιστορία των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ είναι λίγο-πολύ γνωστή: 

Η εταιρεία (Lafarge) αποφάσισε το Μάρτιο το κλείσιμο 

του εργοστασίου με την πρόφαση της μη βιωσιμότητας,

«πετώντας» στο δρόμο 229 εργαζόμενους.


Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους δεν άφησαν να περάσει έτσι αυτή την απόπειρα της γαλλικής πολυεθνικής, ξεκινώντας ένα συνεχή αγώνα με μόνο στόχο τη δικαίωση και την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Η εταιρεία από την άλλη αψήφησε τις αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας και του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση προχωρώντας κάθε μήνα σε απολύσεις βασιζόμενη στο 5% που της δίνει ο νόμος, φτάνοντας μέχρι τώρα να έχουν απολυθεί 46 περίπου άτομα. Και όπως καταλαβαίνουμε όλοι, έπεται η συνέχεια...


ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... ...ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ


Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται. Με οργάνωση, ενότητα και αγωνιστικότητα. Αυτό το ξέρουμε καλά εμείς στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ. Η αυτοδιαχείριση είναι μια ενδεχόμενη λύση για το εργοστάσιο της Χαλδίδας, όπως είχε συμβεί και με τις δικές μας εγκαταστάσεις. 

Τον περασμένο Μάιο αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ παραβρέθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Χαλκίδα, όπου παρουσιάστηκαν οι επιτυχημένες ενέργειες που έγιναν από τους εργαζόμενους στα πετρέλαια Καβάλας με στόχο την αυτοδιαχείριση και την συνέχιση λειτουργίας των εγκαταστάσεων. 


Απ' ό,τι φαίνεται, οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας κέρδισαν αρκετά από τις εμπειρίες των Καβαλιωτών εργαζομένων. Όπως θα δείτε στο video και τις εικόνες που ακολουθούν, οι εργαζόμενοι πλέον δίνουν βροντερό παρόν στις πορείες διαμαρτυρίας! Με σφυρίχτρες και βεγγαλικά, ντυμένοι ομοιόμορφα στα χρώματα της δουλειάς τους και με αγωνιστικό παλμό - αποτέλεσμα των άδικων απολύσεων και της κρατικής αναλγησίας, οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας διεκδικούν το αυτονόητο: Την επαναλειτουργία ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού εργοστασίου.







ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ - ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ




Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ στους συναδέλφους αγωνιστές της Χαλκίδας. Αν και αρκετά χιλιόμετρα μακριά, η αμέριστη συμπαράστασή μας είναι δεδομένη. Μακάρι το παράδειγμα των εργαζομένων στα Τσιμέντα να ακολουθήσουν κι άλλοι. Ενωμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα το οποίο κινείται ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. 







Οι εργαζόμενοι στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ Χαλκίδας μέσω του Σωματείου τους, συνεχίζουν κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις με τα οποία αντιτίθενται  στις αρπακτικές ορέξεις των επενδυτών. Προχθές το βράδι το σωματείο εργαζομένων διοργώνωσε μουσική βραδιά στην είσοδο του Τσιμεντάδικου! Πάνω από 600 άτομα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στις άδικες απολύσεις και την πολιτική της Lafarge, κι όλα αυτά στο χώρο που έχουν αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή τους, στο κλειστό Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου