Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ T.A.P. ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΝΑΓΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ


Θετική η συνάντηση 
με τους εκπροσώπους 
της κατασκευάστριας εταιρίας.

Οργανώνεται το συλλαλητήριο
της 9ης Φεβρουαρίου



Κάτι παραπάνω από ικανοποίηση αισθάνονται οι τοπικοί φορείς, για το αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), υπό την προεδρεία του υπουργού, Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού, Ασημάκη Παπαγεωργίου, για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου T.A.P. 

Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, είπε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της περιοχής, των Τμημάτων Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, «συνέτριψαν» τα επιχειρήματα των υψηλόβαθμων στελεχών της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, τα οποία εμφανίστηκαν «απροετοίμαστα» στη σύσκεψη. 

«Είπαμε ότι δεν νοείται όδευση μέσα από τα τενάγη και μείωση της αγροτικής γης», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο υπουργός Π.Ε.Κ.Α., έδειξε ενδιαφέρον για τα κόστη της κατασκευής του αγωγού, όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, την προστασία του περιβάλλοντος και τις άλλες κοινωνικές επιπτώσεις, σε αναλογία με τα οφέλη. 

Η «ομάδα» των αιρετών, των εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων και των αγροτών, πέτυχε την επαναδιαπραγμάτευση της πρότασης της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, από μηδενική βάση, για την όδευση του αγωγού μέσα από τα Τενάγη και τις άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. 

Ωστόσο, η στάση των εκπροσώπων της κοινοπραξίας στη σύσκεψη, δημιούργησε προβληματισμό και επιφυλακτικότητα. Ο συντονισμός της δράσης των φορέων, λοιπόν, κατά του σχεδίου των κατασκευαστών του αγωγού θα συνεχιστεί. 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσουν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου, με αφορμή την ημερίδα ενημέρωσης για τον αγωγό στο συνεδριακό κέντρο της Λυδίας. 



Πηγή: k-tipos.gr




Θετική εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μεγάλη Αθηναϊκή ιστοσελίδα ενέργειας, με αξιόπιστες πηγές του ΥΠΕΚΑ, αναφέρει σήμερα ότι η κοινοπραξία του αγωγού TAP μελετά ήδη εναλλακτικές διαδρομές του αγωγού, ώστε να αποφευχθούν τα Τενάγη των Φιλίππων και κάποιες ακόμη αγροτικές περιοχές. Απ' ό,τι φαίνεται, οι συνεχείς πιέσεις των αγροτικών συλλόγων της περιοχής μας έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο...






       w o r k e r s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου