Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ



Πολύ σημαντικό σεμινάριο

πραγματοποιήθηκε χθες

στην Ν.Καρβάλη,

με εισηγητές Ιταλούς

τεχνικούς.



Σεμινάριο για τις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες περί αντιεκρηκτικότητας εξοπλισμού (ATEX EXplosive ATmosphere) και της αξιοπιστίας του εξοπλισμού ασφαλείας (SIL Safety Integrity Level) πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις χερσαίες εγκαταστάσεις της KAVALA OIL.



Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Οργάνων, με σκοπό την συνεχή ενημέρωση του τεχνικού προσωπικού της KAVALA OIL και την απόλυτη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας. Παρουσιάστηκε η κατηγοριοποίηση των συγκεκριμένων προτύπων ασφαλείας (ΑΤΕΧ Directives) και δόθηκαν παραδείγματα υπολογισμού και εφαρμογής αυτών στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ. 


Παρουσιάστηκαν νέα προϊόντα της P+F και αναβαθμίσεις του εξοπλισμού που ήδη χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις μας, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των συντελεστών ασφάλειας του εξοπλισμού και την ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών κινδύνου. 


Εισηγητές ήταν οι Fabio Citterico και Michele Bonalume από την Ιταλία, υπεύθυνοι τεχνικής υποστήριξης και πωλήσεων της εταιρίας PEPPERL+FUCHS, η οποία πέραν των άλλων εξειδικεύεται στον εξοπλισμό ασφαλείας βιομηχανικών μονάδων. Προσκεκλημένοι στο σεμινάριο ήταν και υπεύθυνοι των αντίστοιχων τμημάτων της γειτονικής Βιομηχανίας Φωσφωρικών Λιπασμάτων (ELFE), παρακολουθώντας κι αυτοί με ενδιαφέρον τις αναλύσεις των Ιταλών εισηγητών.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου